Központ
2017. augusztus 22. kedd, Menyhért, Mirjam
Helyenként felhős
Ma
Helyenként felhős
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Derült
Csütörtök
Derült

Nagy tervei vannak az Auchannak Romániában

Központ március 4, 2015 Hír & hírháttér

Az Auchan két lépésben újabb 90 millió eurót fektetett romániai vállalkozásába. Megvett 12 olyan áruházat, amelyet eddig bérelt és Brassóban új hipermarketet nyit.

auchan

A francia kiskereskedelmi vállalkozás, az Auchan 30 millió euróval, 299,2 millió euróra emelte romániai leánycégének tőkéjét.
A vállalkozás 1,3 milliárd új részvényt bocsátott ki, amelyeket a Társaság többségi tulajdonosa, a Monicole Exploitatiemaatschappij BV vásárolt meg, jelenti a helyi Mediafax hírügynökség. A Monicole tulajdoni hányada így 75 – ről 77 százalékra emelkedett, a másik részvényes, az Auchanhyper SA üzletrésze 24,9 – ről 22,4 százalékra csökkent.

A tavalyi év decemberében az Auchan már végrehajtott egy 60 millió eurós tőkeemelést Romániában. A kibocsátott részvényeket akkor is a Monicole Exploitatiemaatschappij BV vásárolta meg.  Az idei év kezdetén a Versenytanács jóváhagyta, hogy az Auchan egy 260 millió eurós tranzakció keretében átvegye azokat a kiskereskedelmi létesítményeket, ahol 12 hipermarketet és kereskedelmi galériákat működtet.

A tavaszi hónapokban a kiskereskedő cég Brassóban, a Coresi centerben megnyitja 33. hipermarketjét. Ennek a projektnek az értéke 60 millió euró.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 297

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.