Központ
2020. április 09. csütörtök, Erhard

Nem indulhatnak új osztályok a katolikus gimnáziumban?

Központ január 10, 2017 Hír & hírháttér

Január 11-én, szerdán van az utolsó határideje annak, hogy a tanintézmények benyújtsák a beiskolázási tervüket a 2017-2018-as tanévre.

Mint ismeretes, a marosvásárhelyi római katolikus gimnáziumnak továbbra sincs igazgatója és aláírási jogot sem biztosítottak senkinek, a beiskolázási terv benyújtása kérdéses, és ennek az lehet a következménye, hogy nem indulhatnak új osztályok ősszel a tanintézményben.

A Civilek a Katolikus Iskoláért szülői kezdeményező csoport abban reménykedik, hogy az igazgató, illetve meghatalmazott személy hiányában is benyújthatják a beiskolázási tervet, és azt el is fogadja a tanfelügyelőség, de Maros megye főtanfelügyelője, Nadia Rață azt nyilatkozta egy helyi kereskedelmi rádiónak, hogy a római katolikus oktatási intézmény jelenleg nem szerepel Marosvásárhely iskolai hálózatában.

Egy hónapja nyilatkozta lapunknak Székely Szilárd, hogy „adminisztratív szempontból leállt az intézmény. Ugyanakkor lassan sor kerül a jövő évi beiskolázási terv leadására is, amelyet igazgató nélkül nem lehet leadni.”

Share Button
Ennyien olvasták: 1157

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.