Központ
2018. szeptember 20. csütörtök, Friderika

Nemzetközi hitelkártyahamisítókat kapcsolt le a DIICOT

Központ április 27, 2015 Hír & hírháttér

Csaknem 15 millió dollárnyi kárt okozó nemzetközi hitelkártyahamisító banda több feltételezett tagját fogták el Romániában – közölte vasárnap a Román Szervezett Bűnözés és Terrorizmus elleni Ügyészség (DIICOT).

bankkartya

Az ügyészek azzal gyanúsítják őket, hogy 2013-as év során 24 államban – köztük az Amerikai Egyesült Államokban, az Európai Unió számos országában, valamint közép- és távol-keleti országokban – több mint 34 ezer illegális készpénzfelvételt hajtottak végre az általuk hamisított bankkártyákkal.

A banda tagjai állítólag bankok számítógépeit feltörve jutottak hozzá egy amerikai és egy románi nagyvállalat alkalmazottainak bankkártyaadataihoz. Az ezek alapján klónozott kártyákkal számos automatánál vettek fel egyidejűleg nagy összegeket Japánban, Angliában, Németországban, Olaszországban Spanyolországban, Belgiumban és Romániában.

Készpénzfelvevő akcióikat mindig munkaszüneti napra időzítették, hogy a bankfiókok alkalmazottai ne fogjanak gyanút. A DIICOT közleménye szerint 2013 december másodikán csak Romániában 4200 készpénzfelvételt hajtottak végre a klónozott bankkártyákkal 15 városban, csaknem ötezer dollár értékben.

A DIICOT ügyészei és a rendőrség kommandósai 42 házkutatást tartottak vasárnap Bukarestben és öt másik romániai városban, ezek során több laptopot, mobiltelefont, két kilogrammnyi aranyrudat és 150 ezer eurónyi készpénzt foglaltak le, valamint 25 gyanúsítottat vittek be kihallgatásra.

A hatóságok a bankkártyahamisító banda külföldi kapcsolatairól nem közöltek részleteket, csak arról számoltak be, hogy bűnszövetkezetben több mint ötven román és külföldi állampolgár vett részt.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 280

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.