Központ
2019. december 08. vasárnap, Mária

„New Yorkot Marosvásárhelyre hoztuk”

Központ március 31, 2017 Hír & hírháttér

Az elmúlt évek megfeszített tudományos kutatómunkájának eredményeként a marosvásárhelyi Cardiomed szívklinika elnyerte projektjeinek támogatását, amelyeknek köszönhetően ultramodern, az országban egyedülálló orvosi berendezésekkel szerelték fel a szakrendelőt. 

fotó: www.zi-de-zi.ro

A dr. Benedek Imre kardiológus által vezetett klinika többek között mágneses magrezonancia képalkotó géppel (MRI) gazdagodott, amely szerkezet csak egyike a korszerű, valamint országos szinten csak Vásárhelyen megtalálható felszereléseknek, előnye pedig a komputertomográfiához (CT) képest, hogy jobb a kontrasztfelbontó képessége a lágy szövetek területein. A klinika felszerelése gyarapodott továbbá egy multidetektoros számítógépes tomográffal, angiográffal, háromdimenziós szívultrahang-vizsgálóval, az utóbbi szintén csak a városunkban van. Ugyanakkor intravaszkuláris ultrahangvizsgálóval is bővült az intézmény, valamint korszerű számítógéprendszerrel, amely megkönnyíti a páciensek diagnosztizálását.

Cardiomed-Siemens együttműködés

Az új felszereléseket április 15-étől helyezik üzembe, illetve egy másik újdonság, hogy a Cardiomed együttműködést tervez a Siemens kutatócsoportjával, akik szoftvereket fejlesztenek majd a rendelő orvosi berendezéseire.

A Marosvásárhely régeni kijáratánál található egészségügyi intézmény széleskörű, európai és amerikai neves kardiológiai központokban meghonosodott ellátást biztosít a betegeknek. „A munkacsapatommal színvonalas tudományos kutatásokat végzünk, több projektünket is kedvezően bírálták el, ennek eredményeként gazdagodott a klinikánk a performans felszerelésekkel. Ezekkel a gépekkel a legmagasabb szinten tudjuk kezelni a pácienseinket. Ami az egészségügyi központunk felszereltségét illeti, ha úgy tetszik: New Yorkot Marosvásárhelyre hoztuk” – nyilatkozta Benedek.

Az orvosi berendezések értéke 8-10 millió euró, amely összeget az Európai Bizottság állta, illetve saját költségvetéséből fedezett a klinika.

Share Button
Ennyien olvasták: 1097

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.