Központ
2020. december 06. vasárnap, Miklós

Nincs pénz a kórházi alkalmazottak béreire Maros megyében

Központ október 10, 2012 Hír & hírháttér

korhazNincs pénz a kórházi alkalmazottak béreire Maros megyében

A Maros Megyei Egészségügyi Biztosítópénztár az évi költségvetés újraszámlálását kéri. A Maros Megyei Sürgősségi Kórház alkalmazottjai ugyanis nagy valószínűséggel fizetés nélkül maradnak, amennyiben az állam nem toldja meg az intézménynek kiutalt pénzalapokat.

 

A biztosítóház szerint, ugyanebben a helyzetben vannak más kórházak alkalmazottjai is, akiknek szintén megkérdőjelezendő a novemberi és decemberi jövedelmük.
Lavinia Cosma, a Maros Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője úgy nyilatkozott, elegendő lesz az intézmény pénze 2012. végéig, amennyiben a biztosítóház állni fogja a szerződésben leszögezett költségeket. Ha a biztosítóház a dokumentum előírásai szerint fizetne, fedezné a kórház valamennyi kiadását. És amennyiben rendszeresen fizet, nem lesznek gondok – hangoztatta a szóvivő.

Hozzátette, jelen pillanatban nincsenek problémák, az intézmény napirenden van a számlák törlesztésével és a havi bérek kifizetésével. Lavinia Cosma kihangsúlyozta, ha az állam megszüntetné a finanszírozást, a kórháznak nem lesz elegendő pénze az év lezárásához.
Dr. Anca Florea, a Maros Megyei Egészségügyi Biztosítópénztár beszállítókkal való kapcsolattartásért felelős igazgatója úgy nyilatkozott, 2012-ben a kórházaknak kevesebb pénzt utaltak, mint 2011-ben. A pénzösszeg annyira volt elég, hogy a szeptemberi hónapot még gondmentesen átvészeljék. Októbertől viszont az egészségügyi intézmények nem tudják fedezni az alkalmazottjaik bérét.
A Maros megyei biztosítóház 40 millió lejjel kérte pótolni az idei költségvetést annak érdekében, hogy a kórházak működni tudjanak 2012. végéig.
Victor Ponta, miniszterelnök tegnap bejelentette, dr. Raed Arafat 700 millió lejes hiányt vázolt fel a hazai kórházak működésével kapcsolatban megállapítva, a Demokrata-Liberális Párt alkotta Kormány által elfogadott költségvetés alapján az egészségügyi intézményeknek szeptembertől zárva kellene lenniük, ugyanis a képviselők nem biztosították a működésükhöz szükséges összeget az év utolsó negyedére.

forrás: marosvasarhelyi.info

Share Button
Ennyien olvasták: 446

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.