2017. október 18. szerda, Lukács

Központ február 8, 2013 Hír & hírháttér

Nyílt levél a marosvásárhelyi magyarsághoz

Tisztelt Marosvásárhelyi Magyarok!

A már ismeretes helyi RMDSZ újraszervezési procedúrájának értelmében, a megyei RMDSZ székházába járultunk az újbóli regisztráció végett. Ott közölték velünk, RMDSZ-tagokkal, hogy erre már nincs lehetőségünk, mert a Területi Állandó Tanács a mai, február 8-i döntése értelmében lezárja a tagregisztrációt, és 2013. február 12-én 18 órára összehívja a marosvásárhelyi RMDSZ közgyűlését.

Brassai Zsombor, a Maros Megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke elmondta, hogy egyszerű Szövetség-tagságunk megmarad, de a választási közgyűlésen sem választói, sem választhatói minőségben nem vehetünk részt. Mindez történt, miután éveken keresztül önkéntesen, önzetlenül és díjmentesen, időt és energiát nem kímélve segítettük az RMDSZ munkáját utcafelelősökként, titkárokként, körzeti elnökökként. Megjegyezném: egy olyan frontvárosban, mint Marosvásárhely.

Felháborítónak tartjuk ezt az antidemokratikus lépést, amely arra enged következtetni, hogy egy szűk, érdekek mentén szerveződött csoport a színfalak mögött tervezi eldönteni, hogy ki irányítja majd a marosvásárhelyi magyarság sorsát. Ennek az önkényes magatartásnak – amit mi, aktív RMDSZ-tagok régóta érzünk, ám most félreérthetetlenül megnyilvánult –, súlyos következményei voltak és lehetnek a város magyarságára nézve.

Gál Éva, Klementisz János, Kovács István, Magyari Károly, Szilágyi László, Szőke Zsuzsanna, Vass Levente, Zöld István

2013. február 8., Marosvásárhely