Központ
2017. szeptember 23. szombat, Tekla, Líviusz
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Hétfő
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Kedd
Helyenként felhős

Nyílt levél Victor Pontának

Központ június 8, 2012 Hír & hírháttér

Nyílt levél Victor Pontának

Prof. dr. Benedek Imre a Magyar Polgári Párt marosvásárhelyi polgármester-jelöltje tiltakozik a Victor Ponta miniszterelnök által használt „szélsőséges”  kijelentés ellen, amellyel a Magyar Polgári Pártot illette.

 

Victor Ponta miniszterelnök figyelmébe!

Az utóbbi időben tett nyilatkozatai kapcsán fordulok önhöz, tisztelt miniszterelnök úr, amelyekben sorozatosan „szélsőséges párt” jelzővel illeti szervezetünket. Meggyőződésünk, hogy ezeket a kifejezéseket a helyes és aktuális információk hiányában teszi.

Felkérjük, hogy a továbbiakban ne illessen ilyen jelzővel!

A mi szervezetünk egy konzervatív keresztény-demokrata, erdélyi párt. Nem kizárt, hogy pártunkban – mint minden más pártban – vannak erőteljesebb politikai meggyőződésű emberek, de megcáfoljuk a csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott kijelentését, mely szerint mi “radikalizálni kívánjuk a romániai magyar közösséget a román állam intézményei ellen”.

Ez nem helytálló kijelentés az ön részéről.

A Magyar Polgári Párt azonban európai szellemben és a jelenlegi törvényeket betartva, a magyar közösség érdekeit szolgálja.

Az esetleges félreértések elkerülése végett folyamatos párbeszéd fenntartását javasoljuk. Célunk a Romániában élő etnikumok közötti békés együttélés megteremtése, egymás hagyományainak és kultúrájának kölcsönös tiszteletben tartásával, illetve az ország fejlődésében való közös részvétel elismerésével.

Tisztelettel,

Prof. Dr. Benedek Imre és a Magyar Polgári Párt

 

 

Share Button
Ennyien olvasták: 185

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.