2017. szeptember 23. szombat, Tekla, Líviusz

Nyílt levél Victor Pontának

Központ június 8, 2012 Hír & hírháttér

Nyílt levél Victor Pontának

Prof. dr. Benedek Imre a Magyar Polgári Párt marosvásárhelyi polgármester-jelöltje tiltakozik a Victor Ponta miniszterelnök által használt „szélsőséges”  kijelentés ellen, amellyel a Magyar Polgári Pártot illette.

Victor Ponta miniszterelnök figyelmébe!

Az utóbbi időben tett nyilatkozatai kapcsán fordulok önhöz, tisztelt miniszterelnök úr, amelyekben sorozatosan „szélsőséges párt” jelzővel illeti szervezetünket. Meggyőződésünk, hogy ezeket a kifejezéseket a helyes és aktuális információk hiányában teszi.

Felkérjük, hogy a továbbiakban ne illessen ilyen jelzővel!

A mi szervezetünk egy konzervatív keresztény-demokrata, erdélyi párt. Nem kizárt, hogy pártunkban – mint minden más pártban – vannak erőteljesebb politikai meggyőződésű emberek, de megcáfoljuk a csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott kijelentését, mely szerint mi “radikalizálni kívánjuk a romániai magyar közösséget a román állam intézményei ellen”.

Ez nem helytálló kijelentés az ön részéről.

A Magyar Polgári Párt azonban európai szellemben és a jelenlegi törvényeket betartva, a magyar közösség érdekeit szolgálja.

Az esetleges félreértések elkerülése végett folyamatos párbeszéd fenntartását javasoljuk. Célunk a Romániában élő etnikumok közötti békés együttélés megteremtése, egymás hagyományainak és kultúrájának kölcsönös tiszteletben tartásával, illetve az ország fejlődésében való közös részvétel elismerésével.

Tisztelettel,

Prof. Dr. Benedek Imre és a Magyar Polgári Párt