Központ
2020. október 20. kedd, Vendel

Öregasszony nem vénasszony – megválasztották a legszebb holokauszt-túlélőt

Központ július 13, 2012 Hír & hírháttér

Öregasszony nem vénasszony – megválasztották a legszebb holokauszt-túlélőt

Izraelben szépségversenyt rendeztek a holokauszt túlélői számára. A megmérettetésre mintegy 300 nő regisztrált országszerte, de csak 14 hölgyet válogattak be a döntőbe. A verseny erősen megosztotta Izraelt, noha a szervezők szerint a győzteseket múltbéli élményeik és életútjuk alapján választották ki, a szépségnek nem volt ennyire jelentős szerepe a versenyen – tette közzé a CBC News.

 

A Miss Holocaust Survivor a szervezők szerint azzal a céllal került megrendezésre, hogy a túlélők megmutathassák, boldogan élnek az átélt szörnyűségek után. Véleményük szerint az érdeklődők magas száma is azt az álláspontot támasztotta alá, hogy jó ötletnek bizonyult a rendezvény megszervezése. “Nekem jutott az a kiváltság, hogy megmutassam a világnak: noha Hitler el akart pusztítani minket, itt vagyunk és élünk. Élvezem ezt a helyzetet” – magyarázta a második helyezett versenyző.

“Ez az egész hátborzongató a számomra. Valóban érdemes megmutatni, hogy boldogok vagyunk, de nem egyszeri alkalomra szóló maszkban, szép ruhában” – vélekedett Colette Avital, az egyik legnagyobb izraeli holokauszt-túlélő csoport elnöke.

Ma közel 200 000 idős holokauszt-túlélő él Izraelben, az ország pedig minden évben megemlékezik a világháborús eseményekről. A holokauszt emléknapja az egyik legünnepélyesebb eseménye a helyi naptáraknak. Izraeli vezetők, köztük Benjamin Netanjahu miniszterelnök gyakran hivatkoznak a holokausztra, mint megismétlődő fenyegetésre, például a vélhetően atomfegyver előállításán dolgozó Irán esetében.

Forrás: index.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 615

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.