Központ
2019. március 23. szombat, Emőke

Őszre halaszthatják a marosvásárhelyi előválasztást

Központ április 29, 2015 Hír & hírháttér

Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei elnöke ma az Erdély FM-nek nyilatkozta, hogy mostanáig csak kevés helyi lakos regisztrált az előválasztásra, ezért felvetették, hogy az eredetileg május végére időzített előválasztást egy későbbi időpontra kell áthelyezni, hogy több idő legyen a lakosság tájékoztatására. Az előválasztásnak ugyanis az a célja, hogy a lakosság dönthessen arról, ki legyen a magyar közösség polgármesterjelöltje a jövő évi helyhatósági választáson – tudósít az Erdély FM.

elov
„A 18 év fölötti marosvásárhelyi magyar lakosoknak a száma a népszámlálási adatok szerint, illetve a rendelkezésünkre álló statisztikák szerint 55-60 ezer között mozog. Ehhez képest az eddigi regisztrált 2500 választói névjegyzékbe bejelentkező úgy gondolom, hogy nem reprezentatív” – magyarázta a rádiónak Brassai.

Brassai Zsombor szerint október közepe lehet az előválasztás új időpontja. A Maros megyei RMDSZ elnöke kiemelte, egyelőre nincs döntés a halasztásáról, de ennek lehetőségéről már tárgyaltak az EMNP-vel és az MPP-vel is. Brassai Zsombor szerint az előválasztáson induló jelöltek jelentkezési idejét is meghosszabbíthatják.

Mint ismeretes: az eredeti határidő holnap jár le. Mostanáig 3-an jelezték részvételüket. Soós Zoltán, RMDSZ-es városi tanácsos, a Maros Megyei Múzeum igazgatója,Portik Vilmos, az EMNP Maros megyei elnöke és Barabás Miklós, a CEMO civil aktivistája jelentette be, hogy indul az előválasztáson.

Forrás: erdély fm, transindex

Share Button
Ennyien olvasták: 406

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.