Központ
2020. november 23. hétfő, Kelemen, Klementina

Párttá alakulna a Noua Dreaptă

Központ december 23, 2011 Hír & hírháttér

Párttá alakulna a Noua Dreaptă

Hivatalosan is párttá alakulna az Új Jobboldal nevű szélsőségesen nacionalista mozgalom. A románul nevű Noua Dreaptă mozgalom a bukaresti bíróságon kérvényezte bejegyeztetését. Tudor Ionescu, a szervezet elnöke csütörtökön elmondta: a bukaresti törvényszéken iktatták a párt bejegyeztetéséhez szükséges iratokat, valamint a 30 ezer támogató aláírást.

 

A szervezet elnöke elmondta „a román állam és nemzet megmentéséért” hozzák létre hivatalosan is a pártot. Hozzátette: 25 pontból álló programjuk van, amelyek közül az egyik Romániának a Moldovai Köztársasággal való egyesülését tartalmazza. Ionescu szerint pártja egyebek között a demográfiai csökkenést, a törvénytelen vagyonok elkobzását, és a törvénytelen privatizációk érvénytelenítését tűzte ki célul.
Az Új Jobboldal az elmúlt években Románia nemzeti ünnepe alkalmából Csíkszeredában, Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön felvonulást szervezett, amelynek résztvevői magyarellenes jelszavakat skandáltak.
A szervezet a két világháború között alakult, antiszemita román legionárius mozgalom eszmei örökségéből táplálkozva határozza meg saját doktrínáját.

forrás: mti


Share Button
Ennyien olvasták: 514

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.