Központ
2020. augusztus 11. kedd, Zsuzsanna, Tiborc

Pe marginea unei încătușeri

Központ szeptember 22, 2017 Hír & hírháttér

Antecedente: cu câteva zile în urmă a avut loc o tamponare între două maşini la colţul străzii Papiu spre Platoul Corneşti. Fiindcă nu au existat nici victime, nici pagube materiale serioase, cei doi şoferi – profesorul cardiolog Dr. Benedek Imre (cu maşina firmei) şi fiul fostului prim-procuror de la Curtea de Apel Tîrgu Mureș, Dan Petru – s-au înţeles să rezolve problema pe cale amiabilă, fără implicarea Poliţiei Rutiere, cu ajutorul societăţilor de asigurări, la o dată ulterioară (legea permite acest lucru). Ulterior s-a aflat că asigurarea obligatorie RCA a lui Benedek expirase între timp, fapt pentru care atât Benedek Imre, cât şi şoferul lui s-au prezentat ieri la Poliţie pentru clarificări.

Încătuşarea: după spusele cardiologului, i s-a comunicat scurt şi concis, şi nu prea politicos, că datorită expirării asigurării obligatorie RCA, i se va suspenda permisul pe o perioadă de 90 de zile, apoi unul dintre cei trei poliţişti prezenţi s-a aplecat, şi a început să demonteze plăcuţa de înmatriculare a maşinii, probabil neavând altceva mai bun de făcut. În acel moment, Benedek a făcut un pas spre poliţistul aplecat (dar nu l-a pălmuit, cum susţine portalul maszol.ro, şi nici nu l-a atins cu piciorul, cum sugereaza unii cu ochi de radar, pe baza înregistrărilor video), după care poliţistul a sărit ca ars, şi l-a încătuşat pe medic (care ulterior a fost reţinut timp de trei ore pentru “comportament agresiv”). Era oare nevoie de aşa ceva? I-o fi fost teamă că profesorul de aproape şaptezeci de ani îl va agresa, sau va fuge, mai ceva ca Usain Bolt la olimpiadă? Puţin probabil, şi pe deasupra acţiunea avuse loc pe strada Boros Tamás, la o aruncătură de băţ de sediul Poliţiei, după cum se vede pe înregistrările video. Apropo: nimeni nu consideră ciudat, că o astfel de acţiune cotidiană, banală (o încătuşare în apropierea Poliţiei nu este ceva nemaiîntâlnit, ceva ieşit din comun) a fost filmat simultan de doi indivizi, din unghiuri diferite?

 
 

Comunicatul echipei care îl susţine pe doctorul Benedek Imre:
 
„Un fost prim procuror şi un tânăr ofiţer diversionist, posibil coada de topor a cuiva mai mare care stă ascuns, au încercat azi să intimideze şi să umilească un Titan al medicinei româneşti. Vă asigurăm că nu au reuşit, ba mai mult l-au întărit şi mai mult. Credem că în structurile juridice sunt însă mulţi oameni cu profesionalism şi principialitate, aşa cum s-a demonstrat şi azi”

Share Button
Ennyien olvasták: 1038

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.