Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Pénzt nyerhet tavasztól, ha megőrzi a bolti nyugtákat

Központ január 27, 2015 Hír & hírháttér

Pénztárgép által kibocsátott nyugták sorsolásával, úgynevezett nyugtalottóval akarja visszaszorítani az adócsalást a kormány.

kasszabon

Victor Ponta miniszterelnök múlt csütörtökön jelentette be, hogy a kormány nyilvános vitára bocsátott egy sürgősségi kormányrendeletet, amelynek értelmében a Román Lottótársaság havonta sorsolást tart a játékba benevezett nyugtákból.

A szerencsejátékhoz hasonló elképzelés lényege, hogy egy személy a sorsolás időpontja előtti hónapban összegyűjtött, tetszőleges mennyiségű benevezett nyugtával vehet részt a sorsoláson. A tervezet szerint 160 nyereményt sorsolnak, amelyeknek értéke egyformán, mintegy 1200 lej. A részvétel nincs díjhoz kötve, a résztvevőknek annyit kell tenniük, hogy egy internetes felületen bejegyzik a benevezett nyugták adatait, amelyeket be kell mutatniuk kisorsolásuk esetén, a nyeremény felvétele előtt.

Victor Ponta miniszterelnök szerint az első sorsolást április 13-án tartják a tervek szerint. A kormányfő hangsúlyozta: a kezdeményezés célja, hogy visszaszorítsa az adócsalást. A kormány ugyanis azt reméli, a nyerés lehetősége minél több nyugta összegyűjtésére és benevezésére ösztönzi a vásárlókat. A rendelet tervezetét a pénzügyminisztérium honlapján bocsátották társadalmi vitára, majd ezt követően a kormány várhatóan elfogadja.

A Költségvetési Tanács adatai szerint 2013-ban a GDP 16 százalékát tette ki az adócsalás Romániában, s úgy vélte, hogy ez a szint már nemzetbiztonsági kockázati tényezőnek számít. A 16 százalékból több mint 12 százalékot az áfacsalás tett ki.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 787

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.