Központ
2020. február 18. kedd, Bernadett

Perel az ügyvédnő, aki nem ülhetett a helyére az El Al gépén

Központ április 5, 2016 Hír & hírháttér

Utastársa ugyanis a Tórára hivatkozva nem volt hajlandó egy nő mellé ülni.

elal

Beperelte az izraeli légitársaságot a 81 éves Renee Rabinowitz, mert a New Yorkból Tel Avivba tartó járaton nem ülhetett a helyére. A nyugdíjas ügyvédnő már azon a széken ült, ahová a jegye szólt, amikor a légiutas kísérő odalépett hozzá, hogy egy jobb helyet ajánlana neki.

Az idős nő azonban látta, hogy szó sincs jobb helyről, hanem azért kell elülnie, mert utastársa, aki egy ultraortodox zsidó férfi nem akart leülni mellé. Mikor az ügyvédnő rákérdezett az okokra, a férfi azt mondta, a Tóra parancsa, hogy ne üljön nő mellé.

Bár Renee Rabinowitz nem hallott olyan részről a Tórában, amelyik azt taglalná, lehet-e nők mellé ülni, végül engedett és átült egy másik helyre. Viszont a leszállás után jelezte a gép kapitányának az incidenst.

A légitársaság szerint az utaskísérő megfelelően járt el, hiszen csak kérte és nem kötelezte az idős nőt a helycserére. És felajánlottak egy 200 dolláros utalványt, ha a nő legközelebb is velük repül.

Renee Rabinowitz viszont maga mellé állította az Izraeli Vallásos Akció Központot – a szervezet célja, hogy leállítsa a nőket elnyomó ultraortodox törekvéseket – és 13 ezer 200 dolláros keresetet adtak be, emellett el akarják érni, hogy az El Al tisztázza dolgozói felé, hogy meg kell védeniük a nők jogait, ha azok a saját helyükre szeretnének ülni – írja az RT.com.

Forrás: vs.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 410

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.