Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Petíciót kezdeményeztek Benedek menesztése ellen

Központ február 20, 2013 Hír & hírháttér

benedekistvanPetíciót kezdeményeztek Benedek menesztése ellen

Marosvásárhelyi civilek petíciót kezdeményeztek Dr. Benedek István a csontvelő-átültetési program koordinátori tisztségéből való menesztése ellen.

 

„Alulírott marosvásárhelyi lakosok, illetve Románia, de más ország polgárai nemzetiségtől függetlenül felháborítónak tartjuk azt az önkényes és teljességgel erkölcstelen a módot, ahogyan Dr. Benedek István professzort leváltották a Maros Megyei Sürgősségi Kórház csontvelő-átültetési programjának éléről” – áll a petíció szövegében.

Továbbá: „Egy demokratikus, európai országban, ahol nem mellesleg az orvosok nagymértékű kivándorlása veszélyt jelent a lakosokra, sokkoló azt tapasztalni, hogy egy olyan orvosprofesszort lehetetlenítenek el egyes politikusok, akinek munkáját világszerte ismerik, elismerik, és több ezer meggyógyult páciense igazolja vissza. Égbekiáltónak véljük a professzor funkcióból való menesztését, amely kizárólag politikai utasításra történt, és az oka csupán az volt: hogy Benedek professzor lerántotta a leplet a romániai katasztrofális egészségügyi rendszerről” – szól a tiltakozás.

A petíciót bárki aláírhatja a http://www.petitieonline.com/luptai_impotriva_cancerului__-_kuzdjunk_egyutt_a_rak_ellen internetes címen.

Mint ismeretes, Dr. Benedek Istvánt hétfőn menesztették a Maros Megyei Sürgősségi Kórház csontvelő-átültetési programjának éléről, mert nyilvánosság elé tárta, hogy bár az Egészségügyi Minisztérium nagy összegeket különített el a kórházaknak, a leukémia gyógyításában használt citosztatikumok és gyógyszerek nagy része hiányzik a marosvásárhelyi egészségügyi központból.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 365

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.