Központ
2017. december 11. hétfő, Árpád, Árpádina
Helyenként felhős
Ma
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű

Plágiumügybe keveredett Ecaterina Andronescu oktatási miniszter

Központ november 9, 2012 Hír & hírháttér

andronescuPlágiumügybe keveredett Ecaterina Andronescu oktatási miniszter

A romániai oktatási rendszer újból a középpontba került a Nature tudományos szaklap újságíróinál. A rangos lapban egy cikket közöltek, amelyben kritizálják a romániai kutatás felügyeleti rendszerét. 

 

Továbbá azt is közlik, hogy Ecaterina Andronescu oktatási miniszter jóváhagyott egy plágiumon alapuló, fél millió eurós projekt finanszírozási kéréstét. Ugyanakkor azt is megjegyzik a cikk írói, hogy a miniszter sok plágiumgyanús eset vizsgálatával elkésett, beleértve a Victor Ponta miniszterelnök plágiumügyét is. 


Andronescu csütörtökön a NewsIn-nek azt nyilatkozta, hogy a Nature-ben, vele kapcsolatban közölt információk hamisak. 
„Én nem írtam alá semmit. Én, személyesen, egyik közölt dokumentumot sem írtam alá. Másodszor pedig, azt a projektet egy kutatóintézet kezdeményezte, amely nem ahhoz az egyetemhez tartozott, ahol én rektor voltam. Harmadszor, az a projekt az elektronikai tudomány területéhez tartozik. Én kémikus vagyok, így nem tudok más területen jóváhagyni projekteket. Ez így nem normális és nem is lehetséges” – magyarázta Andronescu.

Ecaterina Andronescu oktatási minisztert azzal vádolják a Nature folyóirat újságírói, hogy a Bukaresti Politechnika Egyetem rektoraként egy olyan 465.000 eurós projekt finanszírozását írta alá, amely plágium volt. 

Ugyanezen cikk szerint a „vezeték nélküli optikai hálózatok alkalmazása a szélessávú multi-szolgáltatásoknál” tudományos kutatási területen született OWAN nevű projektet szinte teljes egészében másolták, öt különböző forrásból.

forrás: realitatea.net

Share Button
Ennyien olvasták: 173

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.