Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Plágiumügybe keveredett Ecaterina Andronescu oktatási miniszter

Központ november 9, 2012 Hír & hírháttér

andronescuPlágiumügybe keveredett Ecaterina Andronescu oktatási miniszter

A romániai oktatási rendszer újból a középpontba került a Nature tudományos szaklap újságíróinál. A rangos lapban egy cikket közöltek, amelyben kritizálják a romániai kutatás felügyeleti rendszerét. 

 

Továbbá azt is közlik, hogy Ecaterina Andronescu oktatási miniszter jóváhagyott egy plágiumon alapuló, fél millió eurós projekt finanszírozási kéréstét. Ugyanakkor azt is megjegyzik a cikk írói, hogy a miniszter sok plágiumgyanús eset vizsgálatával elkésett, beleértve a Victor Ponta miniszterelnök plágiumügyét is. 


Andronescu csütörtökön a NewsIn-nek azt nyilatkozta, hogy a Nature-ben, vele kapcsolatban közölt információk hamisak. 
„Én nem írtam alá semmit. Én, személyesen, egyik közölt dokumentumot sem írtam alá. Másodszor pedig, azt a projektet egy kutatóintézet kezdeményezte, amely nem ahhoz az egyetemhez tartozott, ahol én rektor voltam. Harmadszor, az a projekt az elektronikai tudomány területéhez tartozik. Én kémikus vagyok, így nem tudok más területen jóváhagyni projekteket. Ez így nem normális és nem is lehetséges” – magyarázta Andronescu.

Ecaterina Andronescu oktatási minisztert azzal vádolják a Nature folyóirat újságírói, hogy a Bukaresti Politechnika Egyetem rektoraként egy olyan 465.000 eurós projekt finanszírozását írta alá, amely plágium volt. 

Ugyanezen cikk szerint a „vezeték nélküli optikai hálózatok alkalmazása a szélessávú multi-szolgáltatásoknál” tudományos kutatási területen született OWAN nevű projektet szinte teljes egészében másolták, öt különböző forrásból.

forrás: realitatea.net

Share Button
Ennyien olvasták: 415

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.