Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

Ponta: a jelenlegi törvény szerint szavazunk

Központ szeptember 12, 2012 Hír & hírháttér

ujpontaPonta: a jelenlegi törvény szerint szavazunk

Az idei parlamenti választásokat az aktuális választási törvény szerint szervezzük meg – jelentette be Victor Ponta kormányfő, aki szerint két nagy hiba van a jogszabályban: nőni fog a képviselők és szenátorok száma, valamint bejuthatnak az első helyen végző jelöltek rovására azok, akik csak másodikok vagy harmadikok lettek a választókerületükben.

 

“Az alkotmánybíróság döntése világos, nem módosíthatjuk a törvénykezést hat hónappal a szavazás előtt, így a december 9-i parlamenti választásokat az érvényben levő jogszabály szerint bonyolítjuk le” – jegyezte meg a miniszterelnök hozzátéve, a választások előkészítése már elkezdődött.

Ponta szerint hibás a törvény, hiszen ugyanaz fog megtörténni néhány esetben, mint 2008-ban: aki megnyeri a választókerületét, otthon marad, aki veszít, az kompenzációs listán bekerül a parlamentbe. Második hibaként a parlament létszámának növekedését említette.
A Szociálliberális Szövetség (USL) nyerni fog a választókerületek több mint felében – jósolja Ponta, aki szerint az is megtörténik egyes kerületekben, hogy az USL jelöltje 50 százalékkal győz, de a PDL és a PP-DD plusz mandátumokat kap majd.

manna.ro/mediafax

 

Share Button
Ennyien olvasták: 359

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.