Központ
2020. augusztus 15. szombat, Mária

Ponta: a valósághoz kell igazítanunk az érettségit

Központ október 31, 2012 Hír & hírháttér

Ponta: a valósághoz kell igazítanunk az érettségit

Ponta felkérte az oktatási minisztert, hogy a jövő héten tájékoztassa a kormányt a 2013-as érettségivel kapcsolatban, rámutatva, fontos, hogy az új rendszert idejében bemutassák. Hozzátette, az új rendszer ellen tiltakozó Traian Băsescu államelnök nem fog már érettségizni.

 

„Felkérem, jövő héten tájékoztasson, hogy mi a helyezet a jövő évi érettségire való készülődéssel. Azt akarom, hogy minden gyerek és minden szülő idejében értesüljön arról, hogy jövő évben milyen lesz az érettségi rendszer. Az elnök úr nem akarja az új rendszert, ez van, ő már nem fog vizsgázni, nekünk azokra kell gondolnunk, akik jövő évben érettségizni fognak, és nagyon fontos, hogy helyes vizsgarendszerünk legyen, amit azonban jobban hozzá kell igazítanunk a valósághoz” – mondta Victor Ponta kormányfő a keddi kormányülés elején Ecaterina Andronescu oktatási tárcavezetőnek.


A miniszter azt mondta, hogy jövő héten sürgősségi rendelettel áll elő a témát illetően.
Traian Băsescu államelnök a szakmai érettségit bevezető törvény újraelemzését kérte a parlamenttől, azt állítva, hogy az újfajta vizsgarendszer váratlan és megalapozatlan bevezetése ártani fog az oktatás minőségének.

Victor Ponta kormányfő azonban felkérte Andronescut, hogy továbbra is támogassa a parlamentben a szakmai érettségit bevezető törvény elfogadását, még akkor is, ha Traian Băsescu államelnök „néha-néha kormányfő kíván lenni”.

Két héttel korábban a képviselőház oktatási bizottsága úgy döntött, hogy változatlan formában megtartja a szakmai érettségi bevezetését előíró jogszabályt, elutasítva ezzel az államelnök újraelemzésre vonatkozó kérését.

forrás: nyugatijelen.com

Share Button
Ennyien olvasták: 379

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.