Központ
2020. november 28. szombat, Stefánia

Ponta évfolyamtársa lehet a Legfelsőbb Bírói Tanács elnöke

Központ január 6, 2015 Hír & hírháttér

Új elnököt választ kedden a Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM), a délelőtt 10 órakor elkezdődött ülést Klaus Johannis államfő vezeti. Az ülést Johannis nyitotta meg, szerinte eljött az ideje, hogy az Európai Bizottság beszüntesse Románia esetében az Ellenőrzési és Együttműködési Mechanizmust (MCV), azaz azokat a rendszeres országjelentéseket, amelyeket Brüsszel az igazságszolgáltatás működéséről, a jogállamiság érvényesüléséről tesz közzé.

mariusbadea
Az államelnök úgy vélekedett: Románia teljesítette azokat a kötelezettségeit, amelyeket 2007-es uniós csatlakozásakor vállalt az igazságszolgáltatás reformja terén.

Az államfő kezdeményezése azzal állhat összefüggésben, hogy több uniós tagország a romániai korrupcióra hivatkozva ellenzi az ország felvételét a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezetbe, és “pozitív” igazságügyi országjelentésektől tette függővé a román csatlakozás támogatását.

A Hotnews CSM-beli forrásokra hivatkozva hétfőn azt írta, hogy a 43 éves Marius Badea Tudose a legesélyesebb jelölt a CSM elnöki tisztségére. Tudose évfolyamtársa volt Victor Ponta miniszterelnöknek,Tiberiu Nițu főügyésznek és Robert Cazanciuc igazságügyi miniszternek. A CSM vezetői tisztségére Tudose mellett Alexandru Șerban is pályázik, az alelnöki tisztséget Bogdan Gabor szeretné elnyerni.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 504

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.