Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Ponta lefejezné a fűügyészt

Központ augusztus 22, 2012 Hír & hírháttér

pontaaaaPonta lefejezné a főügyészt

„Bármikor” leválthatja Codruța Kövesi főügyészt, és Daniel Morart a Korrupcióellenes Igazgatóság vezetőjét – nyilatkozta kedden Victor Ponta. A miniszterelnök hozzátette: nem is esne nehezére ez az intézkedés, mert sose volt “különösebben szimpatikus” számára a főügyész, de megígérte Jose Manuel Barrosonak, hogy átlátható döntést hoz.

 

Victor Ponta azután foglalt állást, hogy a román sajtóban elterjedt: azért akarják mindenáron, még Traian Băsescuvisszatérése előtt, szerdán kinevezni az új igazságügyi minisztert, hogy a főügyészt és a DNA vezetőjét eltávolíthassák.

A miniszterelnök emlékeztetett: Daniel Morar mandátuma lejárt, Kövesié pedig október elsejéig tart, tehát mindenképpen távozniuk kell az általuk vezetett hivatal éléről. A politikus azt is hozzátette: az ügyészség végre abba hagyhatja azoknak a zaklatását, akik részt vettek a július 29-i népszavazáson.

Augusztus eleje óta ugyanis nyomozás folyik, hogy tisztázzák a választások tisztaságával kapcsolatban megfogalmazott kifogásokat. Volt olyan település, ahol kétszáz százalékos volt a választási részvétel, többen érvénytelen személyi igazolvánnyal is szavaztak.

forrás: manna.ro/mediafax

 

Share Button
Ennyien olvasták: 443

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.