Központ
2018. október 23. kedd, Gyöngyi

Potyautasokat dobhatott a tengerbe egy román kapitány

Központ augusztus 23, 2013 Hír & hírháttér

Potyautasokat dobhatott a tengerbe egy román kapitány

Előzetes letartóztatásba helyeztek Argentínában egy román hajóskapitányt, ugyancsak román első tisztjét és a legénység Fülöp szigeteki állampolgárságú öt tagját, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az Atlanti-óceánon való átkelés közben a tengerbe dobtak négy kongói potyautast – közölte pénteken az Agerpres hírügynökség.

A Marshall-szigetek zászlaja alatt hajózó RM Power óceánjáró július elején indult Kongóból az argentin Rosario kikötőjébe. Nem sokkal a horgony felhúzása után hét kongói potyautast találtak a fedélzeten, ezért visszatértek a kikötőbe és partra tették őket, ahol a formaságok elintézése két napig tartott.

Néhány nap múlva, amikor a hajó már négyszáz kilométernyire az afrikai partoktól, nemzetközi vizeken járt, újabb négy potyautas került elő, akiket a gyanú szerint összekötöztek és a tengerbe dobtak.

A román médiában nagy visszhangot keltő ügyről a Digi 24hírtelevízió kiderítette, hogy az újabb potyautasok hazaszállítása 120 ezer dollárba került volna az óceánjáró tulajdonosának. 

A hírforrás azt is tudni véli: a gyilkosságra úgy derült fény, hogy az eset után a 21 fős legénység néhány tagja felmondott, és az óceánjáró görög tulajdonosa vizsgálatot indított ennek okait kiderítendő. Florin Filip kapitány állítólag arról tájékoztatta megbízóját, hogy a négy potyautas magától ugrott a tengerbe. 

Az argentin hatóságok egy másik gyanús halálesetet is vizsgálnak: korábban ugyanis a dél-amerikai Parana folyóba esett tisztázatlan körülmények között az RM Power legénységének egyik tagja.

forrás: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 236

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.