Központ
2020. szeptember 23. szerda, Tekla, Líviusz

Puccs készül a megyei és a marosvásárhelyi RMDSZ szervezetekben?

Központ január 23, 2013 Hír & hírháttér

rmdszPuccs készül a megyei és a marosvásárhelyi RMDSZ szervezetekben?

A Maros megyei RMDSZ sajtóközleményben tudatja a város lakosaival, hogy a kerületi alakuló gyűléseken csak az RMDSZ nyilvántartott, érvényes tagsággal rendelkező tagjai vehetnek részt.

 

 „A bizottság döntése szerint csak azok vehetnek részt a kerületi alakuló gyűléseken – mind választói, mind választhatói minőségben –, akik a következő hetekben felújítják tagságukat, illetve kifizetik a tagsági díjat. A feltétel a régi tagokra is érvényes. A tagok csak a személyazonossági kártyájukon feltüntetett állandó lakhely szerinti kerület közgyűlésén vehetnek részt” – áll a közleményben.

 

Az elmúlt órákban folyamatosan cseng a Központ szerkesztőségének a telefonja, és az emberek felindultságuknak adnak hangot. A betelefonálók nem értik és felháborítónak tartják, hogy – bár ők 23 éve folyamatosan fizetik az RMDSZ tagsági díjukat, és a Szövetség jelöltjeire szavaznak – télvíz idején egyenként kell a székházba járulniuk, hogy „tisztázzák a tagságukat”.

Állításuk szerint, ők mindeddig önkéntesen, bérmentve és nagy erőfeszítések árán dolgoztak a Szövetségért, most pedig egyfajta „szűrőpróbán” kell átesniük ahhoz, hogy régi RMDSZ-tagokként a márciusi tisztújításon részt vehessenek. Úgy érzik, a Szövetségnek csak akkor kellenek, amikor voksolni kell a jelöltjeikre, illetve tagsági díjat kell fizetniük.

Az „mezei” RMDSZ-tagok puccsot sejtenek az ügy hátterében, amely révén felső utasításra próbálják az alakulat tagságát nem transzparensen és oly módon változtatni, amely számukra kedvezően befolyásolná a márciusi belső választásokat.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 557

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.