Központ
2020. október 23. péntek, Gyöngyi

Rablással vádolják Elena Udreát

Központ július 24, 2012 Hír & hírháttér

Rablással vádolják Elena Udreát

15 ezer euró értékben rendelt meg WC fedőket a volt fejlesztési és turisztikai miniszter a szaktárca auditja szerint. Csalással és különösen nagy értékben elkövetett “rablással” vádolta meg Eduard Helvig jelenlegi tárcavezető elődjét, Elena Udreat.

 

A miniszter szerint indokolatlan költekezés folyt a minisztériumban 2009 és 2012 között a közbeszerzési és infrastruktúra fejlesztési eljárások alatt.

Kifogásolhatóak többek között a SC Consim, a Rico SRL, az SC Bella Consulting Construction és az SC Erbașu SA cégekkel kötött megállapodások. Az SC European Hidroconstruct egyetlen alkalmazottal dolgozik, mégis 14 szerződést kötött a céggel a minisztérium.

Helvig hangsúlyozta: elfogadhatatlan, hogy korszerű sportcsarnokokat építtettek olyan településekre, ahol még csatornázás sincs.

A tárcavezető elmondta: az esztelen költekezét jól szemlélteti, hogy elődje 15 ezer euró értékben rendelt meg wc fedőt három év alatt. Arra, hogy ebből az összegből hány fedelet lehetett vásárolni, Helvig nem tudott pontosan válaszolni.

Elena Udrea nem reagált az ellene felhozott vádakra.

forrás: manna.ro/adevărul

 

Share Button
Ennyien olvasták: 416

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.