Központ
2020. október 27. kedd, Szabina

Rájár a rúd a huszárokra – ezúttal állatkínzás miatt

Központ július 6, 2012 Hír & hírháttér

Rájár a rúd a huszárokra – ezúttal állatkínzás miatt

 

PR-akciónak indult, rendőrségi ügy lett belőle: magyar huszárok lovagoltak Svédországig, de a lovak nem viselték jól az utat. Hólyagos paták, döbbent svéd rendőrök.

Magyar huszárokat tartóztattak le állatkínzásért Svédországban, Amal városában. A helyi rendőrök nem akartak hinni a fülüknek, amikor azzal riasztották őket, hogy három, 1600-as évekbeli viseletbe öltözött huszár jelent meg a város határában, riasztóan rossz állapotban lévő lovakkal.

A huszárruha mögött két magyar férfi és egy nő volt, akik a magyar hadsereg PR-akcióját hajtották végre, lovakkal utaztak egészen odáig, a terv pedig az lett volna, hogy Finnországon és a Baltikumon keresztül hazaügetnek.

A pacik a hosszú úton teljesen lesoványodtak, patáik elkoptak, hólyagosak lettek. A helyszínre érkező állatorvos szerint legalább két hónapig pihenniük kell.

A huszárokat három nap után kiengedték. Azt mondták, nem állt szándékukban kínozni a lovakat, ennek ellenére lehet, hogy vádat emelnek ellenük. A lovakat a helyi hatóságok szerint Magyarországnak kell hazaszállítania.

Ahogy korábban mi is hírt adtunk róla: Kövér László testőrségével is meggyűlt a huszárok baja a napokban. Múlt pénteken a házelnök látogatásán a testőrök fegyverletételre szólították fel a Kiskun Huszár- és Hagyományőrző Egyesület tagjait. A muzeális fegyvereket és életlen kardokat letetették a nemzetbiztonsági szolgálat emberei, mire a hagyományőrzők úgy döntöttek, hogy fegyvereik nélkül távol maradnak az avatástól.

Forrás: index.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 408

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.