Központ
2017. szeptember 21. csütörtök, Máté, Mirella
Eső valószínű
Csütörtök
Eső valószínű
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Borús
Szombat
Borús

Rasszista támadás áldozatául esett egy magyar család Belfastban

Központ szeptember 17, 2014 Hír & hírháttér

Rasszista támadás áldozatául esett egy magyar család Belfastban

Bedeszkázott ablakkal él az észak-írországi Belfastban egy magyar család. A nő nem mer ajtót nyitni, mióta betörték az ablakukat. A rendőrség szerint rasszista támadás történt, egy férfit és egy nőt gyanúsítanak az ügyben.

   

 

Hétfő este betörték egy magyar pár lakásának ablakait Észak-Belfastban – adta hírül a Belfast Telegraph. Bár a támadás időpontjában a magyar pár otthon volt, egyikük sem sérült meg. A ház ablakát azóta bedeszkázták, az ott lakó nő pedig nem mer ajtót nyitni, a lap tudósítójával  a levélbedobó nyíláson keresztül beszélt.

A környékbelieket sokkolta az erőszakos eset, mert ritkán fordul elő ilyesmi Belfast érintett városrészében. Nevük elhallgatását kérő környékbeliek azt mondták, hogy elítélik a rasszista indíttatású bűncselekményeket. Egy férfi azt mondta, nem szeretné, ha az ő környékén is elszaporodnának a fajgyűlölő indíttatásból elkövetett támadások, mint az észak-írországi város többi negyedében.

Egy nő a támadás után maszkos, baseballütős embereket látott elsétálni a helyszínről.

A rendőrség elfogta az eset gyanúsítottjait, egy 50 éves nőt és egy 34 éves férfit. Egy rendőrségi szóvivő közölte: rasszista bűncselekménynek (hate crime-nak) kezelik az ügyet.

Az észak-ír Demokratikus Uniós Párt helyi képviselője elítélte az esetet. Brian Kingston elmondta: felkereste a sértetteket, akik vele is csak a levélbedobónyíláson keresztül voltak hajlandók érintkezni. Megtudta, a magyarok egy éve élnek az említett lakásban, de most nem biztosak benne, hogy ott maradhatnak-e. Legalább egy gyerek is él a háztartásban – mondta a politikus.

Kingston, akárcsak a környékbeliek, elítélte a rasszista támadást, és támogatásáról biztosította a magyar családot.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 169

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.