Központ
2020. október 26. hétfő, Dömötör

Referendum: összeállt a felügyelő-csapat Maros megyében

Központ július 20, 2012 Hír & hírháttér

Referendum: összeállt a felügyelő-csapat Maros megyében

A július 29-én sorra kerülő referendum alatt a Belügyminisztérium több mint 1000 alkalmazottját mozgósítják Maros megyében, az itt létesített 544 szavazókörzetben.

 

Ennek értelmében 480 rendőr, 314 csendőr, 258 sürgősségi szolgálatot teljesítő alkalmazott, valamint 14 egyéb munkakörökből válogatott szakember gondoskodik majd a referendum biztonságos lezajlásáról és a közrend megtartásáról.


Ugyanakkor megszülettek már azok az intézkedések is, amelyekkel a referendumon résztvevő személyzetet fogják az érvényben lévő választási törvényekről kioktatni. Egy Jogi útmutatót állítottak össze, amelyet már kézbesítettek is a Belügyminisztérium aktiváló rétegeinek.

A tevékenységek összehangolásáról és irányításáról a Belügyminisztérium Operatív Központja gondoskodik, amely a régiókra lebontott Parancsnokságoknak osztja le a feladatokat. Területi szinten, Maros megyében is létrehoztak egy Megyei Végrehajtó Parancsnokságot, amelyet a hatóságok képviselői alakítanak, és amelyet a Maros Megyei Rendőr-felügyelőség vezetője koordinál. Ennek a struktúrának a feladata az, hogy összehangolja és megfigyelés alatt tartsa a referendum megszervezésének és lezajlásának tevékenységeit, illetve összesítse és tovább közölje a végrehajtáshoz szükséges adatokat, a szaktárcától érkező utasítások szerint.

Informatikai alkalmazást is működésbe léptettek, a bűncselekmények azonnali jelentése érdekében. Ennek szerepe az, hogy általa követni lehessen valamennyi kihágást, azok megoldásának metódusait, valamint a hatóságiak közbelépésének a módját.

Mint ismert, Traian Băsescu államelnök leváltásáért megszervezendő referendumra július 29-én, vasárnaphoz egy hét kerül sor, 07.00 és 23.00 óra között.

forrás: marosvasrhelyi.info

Share Button
Ennyien olvasták: 375

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.