Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Rendőrségi megfélemlítés a magyar közösség ellen

Központ november 16, 2012 Hír & hírháttér

Rendőrségi megfélemlítés a magyar közösség ellen

A magyar közösség elleni fellépésnek minősíti Jakab István, az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi szenátorjelöltje azt a rendőrségi akciót, melynek során behívatták, majd meg is büntették a „str. Kossuth Lajos utca” feliratú tábla kihelyezőit.

 

Pénteken dél körül hívatta be a rendőrség az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) több tagját, kihallgatták őket a szerdai táblakihelyezés részleteiről, majd meg is büntették őket, mondván, hogy „mindenféle közérdekű hirdetmény kihelyezéséhez engedélyt kell kérni a Polgármesteri Hivataltól, függetlenül attól, hogy állami vagy magántulajdonról van szó”.

Mivel a táblakihelyezés az EMI és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) partnerségében történt, a berendelt fiatalokkal ment a rendőrségre Jakab István is, aki az EMNT Maros megyei elnöke. A rendőrség végül a kiszabható legmagasabb pénzbüntetést rótta ki az akciót elkövetőkre, amit az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács magára vállalt.

„A magyar közösség megfélemlítésének tartom az egész rendőrségi akciót. Jobban tenné a rendőrség, ha a közbiztonság javításának szentelne több figyelmet, mintsem olyan fiatalokat hurcoljon meg, akik csak egy létező tanácsi határozatot érvényesítettek. A legnagyobb probléma az, hogy a magyar közösség számára pozitív törvényeket nem sikerül érvényesíteni, a parlamenti munkámban erre szeretnék majd különös hangsúlyt fektetni” – fogalmazott a Néppárt marosvásárhelyi szenátorjelöltje, Jakab István, aki nem hagyja annyiban a dolgot, azt ígéri, legközelebb majd engedélyt kérnek, de nem tágítanak a kitűzött céltól.

(közlemény)

 

Share Button
Ennyien olvasták: 636

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.