Központ
2017. szeptember 25. hétfő, Eufrozina, Kende
Eső valószínű
Hétfő
Eső valószínű
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Helyenként felhős
Szerda
Helyenként felhős

Román embercsempész ellen indult eljárás Magyarországon

Központ október 19, 2016 Hír & hírháttér

Egy iraki-román kettős állampolgárságú embercsempész bíróság elé állítását kezdeményezte a magyarországi ügyészség, mert a férfi öt egyiptomi határsértőt akart Nagylak közeléből Ausztriába szállítani – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

A férfit a Makói Járási Ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, társtettességben elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádirat szerint a férfi ismeretlen társa szeptember 24-én éjjel 2 óra körül kísért át a magyar-román zöldhatáron Nagylak közelében öt egyiptomi állampolgárt. Korábban abban állapodtak meg, hogy a vádlott a közeli autópálya-pihenőben fölveszi, majd Ausztriába szállítja az egyiptomiakat.

A határsértők az embercsempész irányításával átmásztak az autópálya kerítésén, és beszálltak az autóba, vezetőjük pedig visszatért a zöldhatáron keresztül Romániába.

A rendőrök azonban észrevették a történteket, az autópályán megállították a svéd rendszámú autót, és elfogták a vádlottat és a határsértőket – tudatta a csoportvezető ügyész.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 187

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.