Központ
2017. szeptember 19. kedd, Vilhelmina
Zivatar valószínű
Ma
Zivatar valószínű
Zivatar valószínű
Holnap
Zivatar valószínű
Eső valószínű
Csütörtök
Eső valószínű

Román embercsempész ellen indult eljárás Magyarországon

Központ szeptember 27, 2016 Hír & hírháttér

Iraki származású, román állampolgárságú embercsempész ellen indult eljárás, mert társával öt egyiptomi határsértőt juttatott magyar területre – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t

Szanka Ferenc közölte, a gyanú szerint a férfi a román-magyar határszakaszon hozott át ismeretlenül maradt társával öt egyiptomi állampolgárt Magyarország területére. A gyanúsítottat és az öt illegális határátlépőt a rendőrök Nagylak külterületén elfogták, a férfi társa azonban visszaszaladt Romániába.

A férfi ellen államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, társtettesként elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárás, a Szegedi Járásbíróság harminc napra elrendelte az előzetes letartóztatását.

Ugyanekkor, de már Bácsborsód külterületén a rendőrök elfogtak egy albán férfit, aki nem sokkal korábban a szerb-magyar határon felállított kerítésen átmászva érkezett Magyarországra. A férfit határzár tiltott átlépésének bűntette miatt a gyorsított eljárásban egy évre kiutasították Magyarország területéről – tudatta a csoportvezető ügyész.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 177

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.