Központ
2018. november 18. vasárnap, Jenő

Román emberkereskedőeket fogtak el Franciaországban

Központ december 11, 2012 Hír & hírháttér

emberkereskRomán emberkereskedőket fogtak el Franciaországban

Egy kerítésre szakosodott bűnszervezet tagjait tartóztatták le Franciaországban és Romániában. Rendőrségi információ szerint az elkövetők fiatal román lányokat kényszerítettek prostitúcióra.

 

Egy férfit és egy nőt Bourgesben fogtak el december 6-án, akiket azzal vádolnak, hogy prostituáltakat figyeltek meg más kerítők kérésére.

Romániában és Franciaországban egy időben szervezték meg a letartóztatásokat, és másik hat személyt fogtak el a napokban, akik ellen európai letartóztatási parancs volt érvényben. Az elkövetők között egy nő is van, aki a bűnszervezet vezetője lehet, és feltehetően a családtagjaival vezette a szerveztet.

Sajtóinformációk szerint a nő a franciaországi 7-es országút egy részén, Loiret környékén több prostituáltat figyeltetett meg, akiktől a „napi bevételt” várta. 

A Bourgesben tevékenykedő férfi a bűnszervezet vezetőjének egyik „alkalmazottja” saját hálózatát alakította ki. 

A nisai rendőrség múlt héten számolt fel egy Romániából irányított prostituáltakból álló hálózatot. Néhány éve több tíz bolgár és román nemzetiségű prostituált üzletszerű kéjelgést folytat a Párizst Franciaország délkeleti részével összekötő országúton. 

A Franciaországban „dolgozó” 18-20 ezer prostituáltból több mint 80 százalék külföldi állampolgár, míg a 90-es években mindössze 20 százalék volt határon túli – mutat rá egy felmérés.

forrás: manna.ro/mediafax

Share Button
Ennyien olvasták: 189

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.