Központ
2020. október 27. kedd, Szabina

Románia a világsajtó címlapjain

Központ január 16, 2012 Hír & hírháttér

Románia
a világsajtó címlapjain

Magyarország után, most már országunk is a nemzetközi sajtó címlapjaira került.

 

A BBC az előrehozott választások lehetőségét is felvetette, a CNN pedig a megszorító intézkedések elleni tiltakozást emelte ki.

A Radio France Internationale arra emlékeztetett, hogy habár a tavaly sikeresen ért el növekedést a román gazdaság, ennek pozitív hatásait még nem érzik az emberek, és ezért sikerült akkora tömegeket mozgósítani.

A Holland közszolgálati rádió vezető híre az volt, hogy a román tüntetők bántalmaztak egy, a bukaresti demonstrációról tudósító újságírót, kukákat és utcai bódékat gyújtogattak, a csendőrök pedig csak könnygáz bevetésével tudták megfékezni a randalírozókat.

A Deutsche Welle a szegénység, és a megszorító intézkedések elleni elégedetlenség mellett az országunkban működő kezelhetetlen méretű korrupciót emelte ki.

Még az iráni Press TV is Bukaresttel foglalkozott, az arab világ is értesülhetett arról, hogy a tüntetők Traian Băsescu távozását követelték.

Az Új Kínai Hírügynökség összefoglalójában arra emlékeztetett, hogy az államfő 2004-es hatalomra kerülése óta ez volt a leghevesebb tüntetéssorozat.

Forrás: mediafax, manna.ro

 

Share Button
Ennyien olvasták: 422

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.