Központ
2020. augusztus 11. kedd, Zsuzsanna, Tiborc

Romániai premier: kutyája küldte börtönbe

Központ október 9, 2012 Hír & hírháttér

Romániai premier: kutyája küldte börtönbe

Első alkalommal fordul elő, hogy egy román állampolgárt kutyája által okozott sérülésért zárnak börtönbe. A kolozsvári ítélőtábla visszavonhatatlanul úgy döntött, Constantin Dan Cenan félévi végrehajtandó börtönbüntetést érdemel, az áldozat családja 200 ezer lejes kártérítésben részesül.

 

A kolozsvári üzletember Sunny nevű rottweilere 2009 januárjában harapta meg Monica és Rareș Țicrea kisfiát, Vladot. A család bevásárlásból tért haza, amikor a kutya ráugrott a gyerekre, és a tarkójába véste fogait.

Az üzletember azzal védekezett, hogy épp egy tolókocsis bérlőjét segítette ki a kapun, amikor a kutya kiszaladt. Szerinte a szülők nem vigyáztak eléggé a gyerekre.


Az áldozat édesanyja szerint azonban a férfi megnyugtatta őket, hogy nem bánt a kutya, amely el is távolodott tőlük, hogy egy hirtelen fordulattal hátból megtámadja a gyereket.

A kisfiú tarkója sérült. A szülők a gyerekkórházba szállították, ahonnan az idegsebészetre került, azonnal életmentő operációt hajtottak végre rajta.

A gyerek enyhe bénulást szenvedett, többször műtötték, ám még most, hat évesen is nehezen jár és beszél, pszichológushoz jár, retteg a nagytestű állatoktól. Nem tudni, fel fog-e teljesen épülni.

Sunny és gazdája bűntette után néhány nappal egy másik rottweiler támadt és sebesített meg egy tízéves gyereket, és rögtön azután egy felnőttet.

Forrás: manna.ro/libertatea

Share Button
Ennyien olvasták: 359

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.