Központ
2019. március 20. szerda, Klaudia,

Saját székletüket ették az éhező gyerekek

Központ szeptember 4, 2013 Hír & hírháttér

ehezogyerekSaját székletüket ették az éhező gyerekek

Az öt, Bârlad városában élő testvér egy lépésre volt a haláltól, koncentrációs táborokra jellemző körülmények közt éltek.

 

Koszosak, rongyosak, éheznek és félnek – így jellemezték a Gyerekvédelem munkatársai az öt kisgyereket. Lakóhelyükön sem áram, sem víz, sem bútorok nem voltak. Kevéske vagyonuk egy héttel ezelőtt porrá égett egy tűzesetben, a gyerekek pedig egy lépésre voltak a haláltól.

A legidősebb, kilencéves testvér autista, őt hétéves öccse mentette meg a lángoktól. A szülők ekkor nem tartózkodtak otthon – egyébként is gyakran elmentek a házból, és elfelejtettek hazatérni, étlen-szomjan magukra hagyták gyerekeiket, köztük egy alig öthónapos csecsemőt.

A szomszédok bejelentésére a Gyerekvédelem munkatársai számtalanszor megjelentek a helyszínen: a szülők megígérték, mindent megtesznek, hogy a kicsik élelmet, ruhát, és minden egyéb szükséges eszközt megkapjanak, de végül semmit sem tettek ezért. A szomszédok szerint a gyerekek annyira éheztek, hogy saját ürüléküket is megették.

„Súlyosan elhanyagolták őket orvosi, társadalmi és oktatási szempontból is. Kérvényeztük a gyerekek elvételét a családtól” – nyilatkozta Ionel Brătinau, a helyi Bántalmazott Gyerekek Sürgősségi Központjának vezetője.

Mind az öt testvér részt fog venni egy orvosi, társadalmi és pszichológiai felzárkóztató programban. Nem fejlődtek normálisan, a legkisebb, öthónapos gyerek úgy néz ki, mint egy egyhetes csecsemő. Autista bátyját egy időre a Gyermekfelügyeletnél helyezik el, mindaddig, amíg megfelelő nevelőszülők kerülnek számára.

Forrás: manna.ro/libertatea

 

Share Button
Ennyien olvasták: 235

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.