Központ
2020. június 02. kedd, Anita, Kármen

Sebészeti premier Marosvásárhelyen

Központ május 5, 2017 Hír & hírháttér

A Maros Megyei Sürgősségi Kórházban premiernek számító szívműtétet hajtott végre dr. prof. Benedek Imre és orvoscsapata. A klasszikusnak számító szívműtétek 4-5 órát igényelnek, ez a fajta beavatkozás csupán közel félórát.

A szívritmuszavarok összetett kezelését célzó országos program keretében a marosvásárhelyi sürgősségi kórház kardiológiai klinikáján elvégzett cryo-ablációs eljárás csupán 20 percet vett ígénybe.

Dr. Benedek Imre professzor elmondása szerint a kórház vezetőségének támogatásával sikerült megvásárolni a szükséges berendezést és a budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet professzora, Földesi Csaba vezetésével hajtották végre a műtétet, amelynek mintegy 4000 eurós költségét az Országos Egészségbiztosító Pénztár fedezte.

A sürgősségi kórház kardiológiai klinikájának vezetője, dr. Benedek Theodora elmondta, a kórház új eljárást vezetett be a szívgyógyászatban, amellyel a betegnek nyújtanak nagyobb esélyt szívritmuszavar esetén, hiszen ennek a módszernek az eddigiekhez képest nagyobb a sikeraránya. Továbbá sokkal rövidebb ideig tart a beavatkozás és kényelmesebb, hatékonyabb.

Ilyen műtétet Bukarestben, Kolozsváron, Szebenben és Jászvásáron végeznek még.

Kiválósági díj Benedek professzornak

Az elmúlt héten, Kolozsváron második alkalommal rendezték meg az Orvosi Kiválóságok Gáláját, ahol kitüntetésben részesült dr. prof. Benedek Imre is. Az eseményen 32 díjat osztottak ki, amit elismert orvosok, egyetemi oktatók, kiemelkedő teljesítményű rezidensorvosok, valamint orvosi egyetemisták vehettek át kiváló teljesítményükért, kutatói munkájukért, illetve a páciensek iránti elhivatottságuk okán.

Share Button
Ennyien olvasták: 1695

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.