Központ
2020. október 29. csütörtök, Nárcisz

Segesvári Középkori Fesztivál – lemondott az igazgató

Központ július 13, 2012 Hír & hírháttér

Segesvári Középkori Fesztivál – lemondott az igazgató

A prefektus ajánlására döntött úgy a helyi tanács, hogy tíz napos rendezvény helyett mindössze három naposban gondolkodnak. A vendéglátósok hatalmas összegtől esnek el, nem beszélve a már lekötött szerződésekről, megvásárolt repülőjegyekről.

 

Lemondott a Segesvári Középkori Művészetek Fesztiváljának igazgatója, miután a helyi tanács, a prefektus ajánlására tíz naposról mindössze három naposra kurtította az idei rendezvényt. Alexandru Petru Frătean azért kereste meg az önkormányzatot, mert attól tartott, hogy a fesztivál zavarja majd az államfő felfüggesztéséről tartandó referendum szervezését.

Liviu Pancu rendező csütörtöki sajtótájékoztatóján tudatta, a rendezvény hangulata éppen a kifogásolt hétvégén ért volna tetőfokára, ekkorra tervezték a legjobb előadásokat is, és kb. 30 ezer turistával számoltak. A megváltozott körülmények között azonban sem ő, sem az általa beszervezett művészek nem vállalnak fellépést. A kár óriási, hiszen repülőjegyeket foglaltak le, szerződéseket kell felmondani, nem beszélve arról a bevételkiesésről, amely a segesvári vendéglátósokat érinti majd.

Liviu Pancu azt mondta, azért is fájó a dolog, mert éppen huszadik alkalommal tartották volna meg a rendezvényt, és szerették volna megadni a módját. „Négy napban azonban lehetetlenség mindent megmutatni, amit szeretnének“ – tette hozzá.

A segesvári polgármesteri hivatal szóvivője, Anca Ratiu tudatta, a helyi tanács elé terjesztett javaslat szerint a Középkori Művészetek Fesztiválja a megváltozott körülmények között július 20-án kezdődne és 22-én fejeződne be. A határozatot ebben a formában elfogadták.

A Traian Băsescu felfüggesztése ügyében tartandó referendum napja július 29-e.

Forrás: mediatica.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 405

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.