Központ
2017. november 24. péntek, Emma
Eső valószínű
Péntek
Eső valószínű
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős
Jórészt felhős
Vasárnap
Jórészt felhős

Sejtette, hogy Năstase öngyilkosságra készül

Központ június 22, 2012 Hír & hírháttér

Sejtette, hogy Năstase öngyilkosságra készül

Ioan Rus belügyminiszter számított arra, hogy Adrian Năstase öngyilkos akar lenni, ezért több óvintézkedéssel próbálta csökkenteni ennek valószínűségét – derült ki csütörtökön a miniszter nyilatkozataiból. 

 

Ioan Rus beszámolt arról, az ítélethirdetés után folytatott telefonbeszélgetésükkor Năstase félreérthetetlenül utalt arra, hogy öngyilkos lesz. Elmagyarázta Năstasénak, hogy ha nem jelentkezik önként a fővárosi fogdában, rendőrök fogják otthonról elvinni, ha pedig nem engedi be őket, erővel fognak behatolni. Năstase állítólag erre azt válaszolta, hogy “ő nem fog elmenni abból a házból” – ebből Rus megértette, hogy öngyilkosságra készül. 


Rus a Năstase-kabinetben is belügyminiszteri tisztséget töltött be 2000 és 2004 között, és közeli kapcsolatban áll a volt miniszterelnökkel. A Gândul napilapnak adott nyilatkozatából kiderül, hogy a belügyminiszter intézkedett arról: ne egyenruhás, hanem civil rendőrök menjenek az elítéltért, ezzel is tompítani próbálva a helyzet megalázó jellegét. A ház előtt ugyanis kamerák tucatjai álltak készenlétben, hogy megörökítsék a volt miniszterelnök letartóztatását. Állítólag Rus intézkedett arról is, hogy egy mentő várakozzon a ház közelében. 

A miniszter azonban cáfolta, hogy valamely különleges alakulathoz tartozott volna a Năstase életét megmentő rendőr.

forrás: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 159

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.