Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Siklórepülővel is csempészik a cigarettát a határokon

Központ május 8, 2013 Hír & hírháttér

Siklórepülővel is csempészik a cigarettát a határokon

Siklórepülőt, folyóáramlatot és tucatnyi más módszert használnak a cigarettacsempészek a román határokon, akiktől idén több mint háromszor annyi csempészárut foglaltak le a hatóságok, mint a tavalyi év azonos időszakában – derül ki a határrendőrség kimutatásából.

Idén, az első negyedévben csaknem 3,7 millió csomag cigarettát koboztak el a határőrök több mint 10 millió euró értékben hét csempészbanda csaknem 60 tagjától. Tavaly az első három hónapban 1,1 millió csomag cigarettát foglaltak le a hatóságok a csempészektől.

A legnagyobb “forgalmat” az ukrán és a szerb határon bonyolítják le a csempészek: előbbin a zöld határon, utóbbin a közúti átkelőkön oly módon, hogy a duty-free üzletekben vásárolt dohányárut több hordárnál szétosztva, többszöri fordulóval juttatják át a határon.

A csempészek előszeretettel alakítanak át az áru elrejtése érdekében régi, értéktelen autókat, amelyeket hatósági rajtaütés esetén egyszerűen hátrahagynak és elmenekülnek. A határfolyókon hevenyészett drótkötélpályán, vagy – egy folyókanyarulat áramlatait kihasználva – csomagúsztatással küldik át a csempészárut a másik partra. 

A határrendőrség beszámolója szerint arra is volt példa, hogy a csempészek átalakított sárkány-, illetve siklórepülővel juttatták át a zárjegy nélküli cigarettát a határon.

forrás: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 377

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.