Központ
2017. november 24. péntek, Emma
Eső valószínű
Péntek
Eső valószínű
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős
Borús
Vasárnap
Borús

Szász Jenő: kiábrándított az erdélyi magyarság

Központ szeptember 24, 2012 Hír & hírháttér

Szász Jenő: kiábrándított az erdélyi magyarság

Az MPP elnöke kifejtette, hogy elégedetlen az erdélyi magyarok szavazataival, mert szerinte ez a magyarok természetellenes reakcióját tükrözi a politikai történésekkel szemben.

 

„Néhányan túl vagyonosok ahhoz, hogy konkrét véleményük legyen, ezért hallgatnak, mások pedig anyagilag kiszolgáltatottak egy olyan vezetői rétegnek, amely kormányon volt 22 évig. Ilyen helyzetben az erdélyi magyarságnak nincs választása. Ugyanakkor azt is megbotránkoztatónak tartom, hogy a román közösség a Demokrata-Liberális Pártot szankcionálta a kormányzása alatt hozott megszorító intézkedésekért, a magyar közösség viszont az RMDSZ-t  – amely ugyanúgy kormányon volt – legitimálta szavazataival. Ezért úgy gondolom, hogy az erdélyi magyarság természetellenes módon reagál a politikai történésekre” – mondta el Szász Jenő.

Szász azt is elmondta, hogy sajnos emiatt nem magyarság gondolkodásmódja tehető felelőssé, hanem az életkörülmények, amelyeket a kisebbségi lét határoz meg.

Szász Jenő ugyanakkor a parlamenti választásokat illetően a három magyar párt összefogását látja célravezetőnek, egy „nemzeti válogatott” felállítása tükrözné igazán azt, hogy minden magyar számít.

forrás: adevarul

Share Button
Ennyien olvasták: 186

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.