Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Szász Jenőt bízták meg a magyar Nemzetstratégiai Intézet megalapításával

Központ október 9, 2012 Hír & hírháttér

Szász Jenőt bízták meg a magyar Nemzetstratégiai Intézet megalapításával

Orbán Viktor miniszterelnök kedden hivatalában fogadta Szász Jenőt, a Magyar Polgári Párt elnökét és felkérte őt a Nemzetstratégiai Intézet megalapítására és vezetésére. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének közleménye szerint az intézet a kormány nemzetpolitikai döntéseit előkészítő háttérintézményként működik majd a magyar közigazgatásban.

 

A keddi találkozón Orbán Viktor és Szász Jenő áttekintették a nemzetpolitika aktuális, időszerű kérdéseit, és szót ejtettek a sorra kerülő romániai parlamenti választásokról is.

Egyetértettek abban, hogy a hatékony nemzetpolitikai cselekvéshez elengedhetetlenek a nemzetstratégiai alapkutatások és szükségesnek tartják a Magyarországon már újonnan átalakított, vagy átszervezés alatt álló, összefüggő gazdasági, közigazgatási, oktatási és egészségügyi rendszerek Kárpát-medencei kiterjesztését is.

Éppen ezért Orbán Viktor miniszterelnök „elismerve és méltányolva Szász Jenő Erdélyben eddig kifejtett tevékenységét” felkérte őt a Nemzetstratégiai Intézet megalapítására és vezetésére – áll a közleményben.

Az MPP-nek október 13-án lesz a tisztújító kongresszusa, azt egyelőre nem tudni, hogy Szász Jenő indul-e újabb pártelnöki mandátumárt.

Szász Jenő egyébként a helyhatósági választásokon elért gyenge eredmények miatt júniusban már felajánlotta lemondását az MPP elnöki tisztségéről, ezt akkor a szervezet elnöksége nem fogadta el.

Forrás: krónika

Share Button
Ennyien olvasták: 371

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.