Központ
2020. július 15. szerda, Henrik, Roland

Száz lejjel nőhet a munkanélküliségi segély

Központ január 6, 2016 Hír & hírháttér

penz

Mintegy száz lejjel nagyobb munkanélküliségi segélyt kaphatnak azok a személyek, akik legalább egy éven át adóztak, a lépés hatása a költségvetésre évi 120 millió lej – derül ki egy törvénytervezetből, amit hat független és egy UNPR-s honatya nyújtott be.
A dokumentum értelmében 375 lejről 450 lejre nőne azoknak a segélye, akik legalább egy éven át fizettek hozzájárulást. Változást jelentene az is, hogy a javaslat szerint 3 százalékról 3,6 százalékra nőne a havi járandóság kiszámításakor alkalmazott százalékarány azok esetében, akik legalább 3 évig fizettek hozzájárulást, 5 százalék helyett 6 százalékkal számolnának a legalább 5 évig adózok esetében, 7 százalékról 8,6 százalékra, illetve 10 százalékról 12 százalékra nőne a százalékarány azoknál, akik legalább 10 évet, illetve legalább 20 évet fizettek hozzájárulást.

Azok a személyek, akik nem dolgoztak azután, hogy kikerültek az oktatási intézmények padjaiból, havi 250 lej helyett 300 lejt kapnának, ha a parlament elfogadná a hét honatya kezdeményezését. A jogszabályjavaslat a szenátus előtt van közvitán.
forrás: nyugatijelen.com / Mediafax

Share Button
Ennyien olvasták: 445

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.