Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Szilágyi Tibor a MOGYE magyar rektorhelyettese

Központ október 24, 2012 Hír & hírháttér

Szilágyi Tibor a MOGYE magyar rektorhelyettese

Szilágyi Tibort választották meg a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) rektorhelyettesének az intézmény magyar oktatói. A hétfő délutáni belső választásokon az egyetem magyar tagozatának tanárai a szenátusba és az egyetem adminisztrációs tanácsába is tagokat delegáltak.

 

Az adminisztrációs tanácsba Vass Levente, Benedek Imre, Szabó Béla, Szatmári Szabolcs, Frigy Attila,Gergely István és Szilágyi Tibor került. Egyébként Szatmári kivételével, Brassai Attila mellett mindannyian az egyetem szenátusának is tagjai. 

A fogorvosi karról Székely Melindát és Markovics Emesét delegálták a magyar tagozat képviselői a szenátusba, illetve az adminisztrációs tanácsba. 

A gyógyszerészeti kar Nagy Előd Ernőt küldi az egyetem szenátusába, Sipos Emese, Donáth Gabriella és Kolcsár Melinda pedig az adminisztrációs tanácsba került be – tájékoztat a Vásárhely.ro. 

A választások az első kézzelfogható eredménye annak a hétpontos megállapodásnak, amit szeptember 21-én írtak alá az egyetem román és magyar oktatói a tanügyminiszter jelenlétében.

Forrás: vásárhely.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 593

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.