Központ
2019. december 06. péntek, Miklós

Szilágyi Zsolt a rivális RMDSZ csábításának tulajdonítja a lemondásokat

Központ április 12, 2016 Hír & hírháttér

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) tovább készül a júniusi önkormányzati választásokra az után is, hogy egyes korábbi vezetői lemondtak tisztségeikről – mondta az MTI-nek Szilágyi Zsolt, az EMNP elnöke.

szilagyizs
Szilágyi Zsolt arra reagált, hogy vasárnap Portik Vilmos, a párt Maros megyei szervezetének alelnöke mondott le tisztségeiről, és közölte, hogy nem vállal önkormányzati jelöltséget, hétfőn pedig Jakab István, a párt marosvásárhelyi szervezetének elnöke jelentette be lemondását és a pártból való kilépését.

A marosvásárhelyi lemondásokat megelőzően 2015-ben az EMNP Háromszéki szervezetének meghatározó politikusai távoztak a pártból, ez év márciusában pedig az EMNP legismertebb kolozsvári politikusa, Gergely Balázs jelezte, hogy az egyházak jelöltjeként a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltlistáján pályázik önkormányzati képviselői tisztségre.

Az EMNP elnöke a rivális RMDSZ csábításának tulajdonította a lemondásokat, és nehezményezte, hogy a korábbi meghatározó politikusok akkor távoznak az EMNP-ből, amikor a párt az önkormányzati választásokra készül, és amikor a legtöbbet árthatnak az EMNP-nek. „Nem csodálkoznék, ha a rövid időn belül az RMDSZ tájékán tűnnének fel a politikában” – jelentette ki Szilágyi Zsolt. Hozzátette: „Arra vállalkoztunk, hogy az általunk képviselt célokat megjelenítjük. Ezt munkát tovább visszük, még akkor is, ha vannak akik megfutamodnak és átállnak”.

Kijelentette, az EMNP továbbra is tartja magát ahhoz, hogy a szórványban a magyar pártok összefogására, Székelyföldön pedig a magyar pártok versenyére van szükség a június ötödikén tartandó önkormányzati választásokon. Hozzátette, mivel az RMDSZ teljes mértékben elzárkózott a magyar-magyar együttműködéstől, az EMNP minden olyan településen jelölteket állít, ahol a helyi szervezetei ezt jónak látják.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 348

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.