Központ
2019. március 27. szerda, Hajnalka

Sztrájkoltak az Azomureş dolgozói a svájci nagykövet látogatása alatt

Központ március 14, 2017 Hír & hírháttér
A svájci Ameropa cégcsoport által birtokolt Azomureş mintegy 20 alkalmazottja gyűlt össze kedden a prefektúra épülete elé, hogy tiltakozzon a vállalat által folyósított alacsony bérek miatt. A tiltakozóakciót Urs Herren, Svájc bukaresti nagykövete látogatására időzítették.

‘A nagykövet tudomására szeretnénk hozni, hogy a svájci tulajdonú vállalat semmibe veszi az alkalmazottakat, nem ad legalább annyi fizetésemelést, mint amennyit az állami szférában adnak (…), így nem csoda, hogy hiány van a képzett munkaerőből. Nem értik meg, hogy ha nem fektetnek be a munkaerőbe, akkor hiába ruháznak be modern gépekbe (…), mert nem lesz, aki ezeket működtesse’ – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Maria Dăndărău, a Frăţia szakszervezeti szövetség Maros megyei vezetője.

A szakszervezeti bizalmi szerint, az alkalmazottak 80 százalékának bére az országos minimálbér alá csökkenne, ha levonnánk belőlük az alapbérbe beépített pótlékokat.

Maria Dăndărău közölte: éppen most tárgyalják újra a kollektív munkaszerződést, amelyben a szakszervezet az országos minimálbér növekedésének megfelelő 16 százalékos emelést kér, a vállalat ezzel szemben 3 százalékot ajánl.
forrás: AGERPRES

Share Button
Ennyien olvasták: 343

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.