Központ
2020. május 31. vasárnap, Angéla, Petronella

Tíz helyett nyolc tanácsos van egyelőre az RMDSZ-frakcióban

Pál Piroska július 23, 2015 Hír & hírháttér

Helyi tanacs msv

Az elmúlt két hónapban két helyi tanácsos is távozott a marosvásárhelyi önkormányzati képviselőtestületből. Törzsök Sándor szakmai elfoglaltságra, dr. Kikeli Pál pedig családi és személyes okokra hivatkozva köszönt le tisztségéből. Bár Törzsöknek június elején, Kikelinek pedig a héten iktatták a lemondását, egy­előre még senki nem töltötte be a helyüket.

Törzsök Sándor 23 évig volt tagja a képviselőtestületnek, de elmondta, hogy az Aquaserv vízszolgáltatónál két nagyon fontos projekten dolgozik, s azonkívül is szakmai tanácsokkal látja el a hozzá fordulókat, így egyre kevesebb ideje volt az önkormányzati testületben vállalt munkára. „Nem volt könnyű ez a döntés” – vallotta a szakember annak bejelentésekor.

Kikeli orvosprofesszor szakmai és családi okokra hivatkozva lépett vissza a tanácsosi tisztségből, erről a július végi soros ülésen fognak szavazni a képviselők. Az egyetemi tanár az oktatásügyi és kulturális szakbizottság tagja volt, ő kezdeményezte a Pro Cultura díj létesítését és a Marosvásárhely brandjének meghatározását is.

Peti András alpolgármester, a képviselőtestület RMDSZ frakciójának elnöke lapunknak elmondta, hogy a tanácsosi listán a soron következő név Gogolák Csongor ügyvédé, akinek írásos válaszát várják, hogy elfogadja-e a tisztséget vagy sem, ám a Központ meg nem erősített információi  szerint a fiatal jogász nem vállalja a tisztséget.

„A következő név az önkormányzati képviselőtestületi listán Benke István, aki szakmai elfoglaltsága miatt nem vállalja a tisztséget. Utána következik Makkay Gergely meteorológus, aki már írásban jelezte, hogy vállalja az önkormányzati képviselői szerepet, így ő fogja váltani Törzsök Sándort tiszt­ségében. Kikeli Pál professzort Novák Zoltán Csaba történész válthatja, akitől egyelőre választ várunk” – fejtette ki Peti András.

A listán további nevek Harsányi Zsolt rendező és Fischer József László mérnök.

A megyei tanácsban is változott a névsor

Mint ismeretes, a Maros megyei tanács RMDSZ-frakciójában is változások történtek az idén, hisz Lokodi Edit Emőke volt alelnök után, magánéleti és szakmai okokra hivatkozva Kelemen Márton is lemondott az alelnöki, de a tanácsosi tisztségéről is. A testület alelnöki funkcióját Szabó Árpád vette át, tanácsosként pedig Gál Ernő, az RMDSZ segesvári szervezetének elnöke került Kelemen Atilla fia helyére.

Share Button
Ennyien olvasták: 780

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.