Központ
2019. december 12. csütörtök, Gabriella

Több mint 7.500 személyt verhettek át Fehér és Bihar megyében

Központ március 6, 2017 Hír & hírháttér

Házkutatásokat tart a rendőrség Fehér és Bihar megyében. Négy gyanúsítottnál vizsgálódnak, akik egy apróhirdetési oldal révén állítólag összesen 165.000 lejes kárt okoztak több mint 7.500 személynek.

Nyolc házkutatást tartanak az ügyben, ezek közül hét Fehér, egy pedig Bihar megyei helyszínen zajlik. A rendőrök, a szászsebesi ügyészség irányította nyomozás keretében, a gyanúsítottak lakásán, illetve az általuk vezetett cégek székhelyén vizsgálódnak.

A Fehér megyei rendőrség közleménye szerint 2015-ben és 2016-ban a négy gyanúsított több ezer személyt vezetett félre egy apróhirdetési oldalon keresztül. A hirdetés feladásakor az ügyfelet arról értesítették, hogy automatikusan nyert egy 150 euró értékű utalványt, amelyet ingyen kézhez kap, majd levásárolhat bizonyos üzletekben. Az utalványokat gyorspostával küldték ki, és bár ingyenesekként hirdették ezeket, átvételkor 18 és 28 lej közötti összeget kellett fizetnie a címzettnek, szállítási költség gyanánt. Később kiderült, hogy az utalványok teljesen értéktelenek, a szállítási költség pedig jóval kisebb volt az elkért összegnél. A csalók 7.500 személyt károsítottak meg ezzel a módszerrel és összesen több mint 165.000 lejre tettek szert – áll a közleményben.

A négy gyanúsított közül hármat előállítanak kihallgatásra, a negyedik egy másik ügyben kirótt szabadságvesztését tölti a nagyváradi börtönben.

forrás: AGERPRES

Share Button
Ennyien olvasták: 472

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.