Központ
2017. november 21. kedd, Olivér
Havazás
Ma
Havazás
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Derült
Csütörtök
Derült

Több mint hatezer aláírás az Azomaros káros hatásainak felmérésére

Központ október 5, 2015 Hír & hírháttér

Portik Vilmos, a marosvásárhelyi előválasztáson induló polgármesterjelölt hétfőn délelőtt leadta azt a 6357 aláírást, mellyel a vásárhelyiek támogatásukat fejezték ki az általa meghirdetett állampolgári kezdeményezés kapcsán.

azo1

A benyújtott határozattervezet célja – melyhez összegyűlt a szükséges mennyiségű támogatói kézjegy is –, hogy a városvezetés napirendjére tűzze és tárgyalja egy szakértő bizottság felállítását, amely a várost szennyező vegyi kombinát káros hatásairól pontos felméréseket végezne, s az így kapott eredményeket a nyilvánosság elé tárná. „Immár minden feltétel adott ahhoz, hogy hosszú évek után érdemi lépések történjenek kombinát-ügyben. Köszönöm mindazoknak, akik – felmérve az ügy fontosságát – támogatták az állampolgári kezdeményezést, s arra kérem a marosvásárhelyieket, hogy a saját és a gyermekeik egészsége érdekében is kövessék nyomon az üzem ügyének további alakulását” – mondta Portik Vilmos. Hozzátette: miután a Polgármesteri Hivatal munkatársai megbizonyosodnak a benyújtott kézjegyek hitelességéről, a városi tanácsnak kötelessége lesz tárgyalni a tervezetet.

Amint azt Portik már korábban is elmondta, a mostani kezdeményezés az első lépés ahhoz, hogy mindenki tisztán láthasson kombinát-ügyben (az elmúlt években egyetlen hiteles felmérés sem született az üzem környezetre gyakorolt káros hatásairól), s majd ezt követően lehet további lépéseket hozni a gyár bezárása érdekében.

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 225

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.