Központ
2020. június 02. kedd, Anita, Kármen

Több mint kétezer aláírás a Bernády-örökség átnevezése ellen

Központ július 5, 2013 Hír & hírháttér

Több mint kétezer aláírás a Bernády-örökség átnevezése ellen

       

Az EMNP az EMNT-vel karöltve ma, július 5-én 11 órakor több mint kétezer aláírást adott le a Maros Megyei Tanácshoz, amely kézjegyek a Kultúrpalota nagytermének, illetve a volt Városháza nagy gyűléstermének elnevezése ellen szólnak.

Az 2314 szignóból 523 online formában érkezett, a fennmaradó aláírásokat pedig offline módon három hét alatt gyűjtötték össze a néppártosok.

„Kivárunk, emiatt elhalasztottuk az e hónap 3-ára meghirdetett tüntetésünket. Remélem, hogy a leadott aláírásoknak konkrét és számunkra kedvező eredménye lesz. Úgy gondolom, hogy ezt a több mint kétezer kézjegyet – amely Marosvásárhely lakosságának igényét tükrözi – nem lehet csak úgy szőnyeg alá seperni” – mondta el Kirsch Attila, az EMNT irodavezetője.

„Kihangsúlyozom újra: mindkét épület a szecesszió sajátos gyöngyszeme, kulturális rendezvények bástyája, és nem nézhetjük ölbetett kézzel, hogy politikai játszmák áldozatául essenek” – szögezte le Cseh Gábor, az EMNT Maros megyei elnöke.

Mint ismeretes, Ciprian Dobre, Maros megye tanácsának elnöke George Enescuról és Bartók Béláról, valamint Bernády Györgyről és Emil Dandeáról szeretné elnevezni az egykori polgármester által száz éve építtetett Kultúrpalota nagytermét, illetve a volt Városháza nagy gyűléstermét. A június 7-ére összehívott rendkívüli tanácsülésen a testület a megszavazta a napirendi pontot, miszerint közvitára bocsájtják a névadást az említett termek esetében. Eszerint magán- és jogi személyek, civil szervezetek indoklással ellátott névadási-javaslatokat adhatnak be. A beadványok jövő héten is folyamatosan iktathatóak a a Megyei Tanácsnál.

Share Button
Ennyien olvasták: 359

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.