Központ
2017. október 23. hétfő, Gyöngyi
Eső
Ma
Eső
Eső
Holnap
Eső
Helyenként felhős
Szerda
Helyenként felhős

Törökországban bűn a nők nevetése

Központ július 30, 2014 Hír & hírháttér

Törökországban bűn a nők nevetése

Bülent Arinç török miniszterelnök-helyettes az ország „morális hanyatlásáról” beszélt az Eid el-Fitr ünnepén, ami a ramadán végét jelzi, és leszögezte: mindenkinek ismernie kell, mi az, amit a Korán bűnösnek mond ki. Bűn a nyilvános női nevetés is, ami a szemérem megsértése.

   

 

A miniszterelnök-helyettes szerint a török társadalomnak újból fel kéne fedeznie a Koránt: “Hol vannak a lányaink, a szemérem szimbólumai, akik enyhén elpirulva lehajtják fejüket, és elfordítják szemeiket, amikor arcukba nézünk?” – tette fel a kérdést.

Arinç nem túl eredeti módon a tévézést nevezte meg főbűnösként, szerinte a sorozatok egyenesen „szexfüggőket” nevelnek a gyerekekből, de az internet, az újságok, sőt, a felsőoktatási intézmények is visszaélnek a fiatalos hevülettel. A politikus a túlzott fogyasztást, az autó- és mobilvásárlási lázat is ostorozta, és hangsúlyozta, milyen fontos lenne az energiával való takarékoskodás.

És ha már a mobiltelefonálásról beszélt, akkor még egyszer elővette a nőket, akik szerinte „szükségtelen” dolgokról, receptekről, ismerősökről és társasági eseményekről beszélgetnek, miközben ezeket a dolgokat személyesen is kitárgyalhatják.

Forrás: index.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 131

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.