Központ
2020. február 19. szerda, Zsuzsanna

Tömeges elbocsájtás Románia egyik legnagyobb energiatermelő központjában

Központ július 21, 2015 Hír & hírháttér

Az idén mintegy 2 ezer alkalmazottat bocsátott el az állami tulajdonban levő Oltenia energiatermelő központ, amely az egyik legnagyobb ilyen létesítmény Romániában.

oltenia

A központ biztosítja a Romániában termelt villamos áram mintegy egyötödét. A 2 ezer dolgozó a vállalaton belül kettő és hat közötti bruttó átlagfizetésnek megfelelő összeget kapott végkielégítésként. Emellett további 1070 személyt kiszerveztek, így az energetikai központ alkalmazottainak száma 15 400-ra csökkent. A vállalat vezetősége közölte, hogy az idén nem terveznek újabb elbocsátásokat – írta a Mediafax hírügynökség.

A létszámcsökkentés következtében arra számítanak, hogy nőni fog a vállalat gazdasági hatékonysága.

Egyebek mellett az állami vállalatnál tervezett szerkezeti átalakítások képezték az egyik okát annak, hogy Románia februárban nem állapodott meg a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a jelenleg még érvényben lévő hitelmegállapodás folytatásának feltételeiről. A másik állami vállalat, a Hunedoara energetikai központ – amelynél szintén drasztikus létszámcsökkentést javasolt az IMF, de a román kormány ezt nem fogadta el – áprilisban 100 millió lej értékű állami segélyt kapott azzal a feltétellel, hogy a vállalat vezetősége dolgozzon ki fél éven belül szerkezetátalakítási tervet, amely növeli a vállalat hatékonyságát és biztosítja fenntartható működését.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 324

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.