Központ
2020. május 31. vasárnap, Angéla, Petronella

Tóth Andi: „Szerintem a legjobb úton haladok”

Nemes Gyula július 24, 2015 Hír & hírháttér

Vasárnap Tóth Andi volt a Csejdi Falunap sztármeghívottja

tothandi 1

Fotó: www.facebook.com/tothandihivatalos

A nyár magával hozta a falunapok sokaságát is. A szervezők igyekeznek vonzóbbnál vonzóbb programokat összeállítani, csalogatva nemcsak a helybélieket, az elszármazottakat, hanem a környékbelieket is. A falunapok egyik fénypontja a magyarországi vagy az erdélyi születésű, Magyarországon érvényesülő, kibontakozó sztárvendégek meghívása. Amint már írtunk róla, két hete Székelykálban Magyar Rózsa lépett fel, a hétvégén Csejden Tóth Andi koncertezett, és a mostani hétvégére Nagyernyébe Baricz Gergőt és a Bikini együttest várják. Csejden mi is ott voltunk és sikerült Tóth Andinak néhány rövid kérdést feltennünk.

Akik vasárnap Csejdre látogattak, tanúi lehettek egy példaértékű falunap lezajlásának. Az enni-innivalót kínálók, csecsebecséket árusítók mellett kiemelt fontosságot kaptak a kulturális, nemzettudatot erősítő programok is. Amint valaki nagyon helyénvalóan megjegyezte: annyi minden történt Csejden egy nap alatt, hogy az két falunapra is elég lett volna. Az istentisztelet után, rezesbanda által kísért huszárfelvonulásra került sor, majd a falu központjában felállított színpadon színvonalas programok, előadások zajlottak. Fellépett a helyi Sola Musica kórus, a csejdi és marosszentgyörgyi gyermekek programja a szülők szívét, lelkét simogatta, de közönség elé lépett a Jubilate Deo dalcsoport, a Táltos, a jobbágytelki hagyományőrző, az Öreg fenyők és a Vadrózsák tánccsoportok is. Ábrám Tibor nótaénekes az egész közönséget dalra fakasztotta. A Kerecsensólyom Hagyományőrző Egyesület honfoglalás kori harci bemutatót tartott. Sor került egy két kopját magába foglaló emlékoszlop felállítására, a közelmúltban gyermeknek életet adó és várandós anyák megajándékozására és sok más egyéb érdekes eseményre.

„Mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek”

Sófalvi Szabolcs Marosszentgyörgy község polgármestere lapunknak elmondta, hogy különös fontosságot tulajdonít annak, hogy a csejdiek pozitívan viszonyulnak és állnak a rendezvény megszervezése mellé. „Rekordidő alatt készítették el a helyiek az emlékoszlop talapzatát, az ezt védő korlátot, ültettek virágokat. A faragómesterek is nagyon szaporán készítették el a két kopját és az ezeket összekötő plakettet. A plakettre írandó szövegnek érdekes módon mindkét lelkészünk, Bíró Jenő református és Baricz Lajos római katolikus lelkipásztorok is ugyanazt a bibliaidézetet javasolták, ami nekem is egyik kedvenc igém: ‹Ó, mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek.› (Zsoltár 133,1) A falunapot júniusra terveztük, de a helyiek egyik kérése az volt, hogy Tóth Andit hívjuk meg énekelni, neki pedig csak most volt ideje hozzánk eljönni” – tájékoztatott Sófalvi Szabolcs.

tahoz

A rendezvény sztármeghívottja tehát Tóth Andi volt, a magyarországi X-Faktor ötödik szériájának győztese. Tóth Andrea Nagyváradon született 1999. január 18-án. Szülővárosában a Művészeti

Líceum rajz szakán tanult. 13 évesen kezdett el énektanárhoz járni, aki arra bíztatta, hogy versenyeken mérettesse meg magát. Ezt követően jelentkezett is különböző versenyekre és kisebb fellépései is voltak. A hírnevet azonban az X-Faktor hozta meg neki. Az énekesnővel vasárnap sikerült villáminterjút készítenünk.

tothandi 3

Fotó: www.facebook.com/tothandihivatalos

– Hogyan zajlik az X-Faktor utáni életed?
– Most inkább saját dalaim írásán dolgozom. Első videoklipem az év elején készült el, amelyen a Legyek én című dalt éneklem. Nemsokára várható a második is. Ezen kívül a Madách Színházban, a Nyomorultakban fogok szerepelni. Aztán itt a sok fellépés főleg Magyarországon, de igen gyakran hívnak meg Erdélybe is.

„Meg szeretnék maradni olyannak, amilyen vagyok”

– Hol élsz most? Hogyan fér össze az iskola a sztárélettel?
– Az X-Faktor után Budapestre kellet költöznöm, és mivel még kiskorú vagyok, ott a nagymamámmal lakom. A családom Nagyváradon maradt, de gyakran meglátogatnak, napi szinten beszélünk telefonon, interneten tartjuk a szoros kapcsolatot. Aztán meg én is igyekszem a lehető legnagyobb gyakorisággal hazalátogatni. Az iskolából egy fél évre kimaradtam, de szeptembertől egy magyar fővárosi iskolába fogok tanulni.

tothandi 2

Fotó: www.facebook.com/tothandihivatalos

– Hogy érzed, most a jó úton haladsz?
– Igen, szerintem a legjobb úton haladok. Már igen zsenge kislánykorom óta szeretek énekelni, és mindig arra vágytam, hogy ismert énekesnővé váljak, ha nagy leszek.

– Kik a példaképeid a szakmában? Kire szeretnél hasonlítani?
– A nagy magyar vagy akár külföldi előadók közül nem szeretnék hasonlítani senkire, nem akarom senkinek a nyomdokait követni. Meg szeretnék maradni olyannak, amilyen vagyok, az én külön szemé­lyiségemmel, egyéniségemmel. Ez nem azt jeleni, hogy nem nézek fel több kiváló énekesre, zenekarra. Példaképem például az AC/DC, valamint több rock banda, de szívesen hallgatom Céline Dion vagy Whitney Houston dalait is.

– Mit üzensz a rajongóidnak?
– Azt üzenem, hogy puszilom és szeretem őket. És természetesen azt kívánom, hogy legyenek minél többen.

Share Button
Ennyien olvasták: 2877

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.