Központ
2020. július 16. csütörtök, Valter

Tudathasadásos állapot a MOGYÉ-n

Központ február 17, 2016 Hír & hírháttér

„A múlt héten zajlott a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen a szenátus elnökének megválasztása. Újra a magyar oktatás ügyét már korábban is bizonyíthatóan hátráltató dr. Constantin Copotoiu professzor nyert, a másik európai szellemű és gondolkodású jelölttel szemben, aki – nem mellékesen – a magyar nyelvet is jól beszéli” – áll a szerkesztőségünkbe is eljuttatott közleményben, amit Nagy András szignóz. Továbbá írja: Az átszavazás – megbízható információkra alapozva – a magyar vonalat képviselő tanárokon is múlott. E forrás szerint a magyarok közül négyen szavaztak Copotoiura, és egyikük ezen igen fontos pillanatban nem volt jelen.

mogye

„A végeredmény 28-24. Így a MOGYE irányítása továbbra is a korábban a magyar közösség fele tett ígéreteit nem teljesítő, a magyar főtanszékek megalakulását megakadályozó Copotoiu és Azamfirei kezében van. Ezen tények ismeretében jogos kérdés, hogy miért következhetett be ez a fordulat, illetve kinek milyen előnyöket (hátrányokat) fog hozni? Milyen juttatást kapnak, kaphatnak egyesek ezért? Esetleg egy-egy rektorhelyettesi, aligazgatói, prodékáni helyet?” – teszi fel a kérdést a kommünikében.

Így folytatja: egyesek szerint a meglévő állapot változatlanul marad. Elgondolkodtató, hogy ezen helyzet kialakulásához talán közösségünk „tudathasadásos” állapota is hozzájárulhatott. Ebből a szemszögből nézve az Ádám Valérián által írt levél, mint egy „ébresztő kiáltás”, megjelentetésre jogosult a sajtóban” – zárul a szöveg.

Share Button
Ennyien olvasták: 1039

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.